Werken Spoorwegstraat en Nederhemparking in HALLE bijna klaar; J. Laroystraat wordt verkeersvrij

C21

Werken Spoorwegstraat en Nederhemparking in HALLE bijna klaar; J. Laroystraat wordt verkeersvrij

Nva_1
Foto Ingezonden
 

De nieuwe Nederhemparking en de Spoorwegstraat zijn bijna voltooid. Midden juli worden parking en straat in gebruik genomen en zo worden een pak extra parkeerplaatsen gecreëerd. De Halse gemeenteraad keurde de nieuwe verkeersregeling die met de opening van de nieuwe parking en de Spoorwegstraat gepaard gaat, goed. De belangrijkste ingreep is dat de J. Laroystraat voor een groot stuk wandel- en fietsgebied wordt. Het verkeer wordt via de nieuw aangelegde Spoorwegstraat naar het centrum geleid.

Gloednieuwe Spoorwegstraat met extra parkeerplaatsen
Deze straat loopt parallel met de spoorweg en ontsluit de nieuwe wijk op Nederhem. Het wordt ook de nieuwe verbindingsweg tussen de F. Roggemanskaai en het centrum. Wie vanuit Buizingen langs het kanaal naar Halle-centrum wil rijden, zal dat dus niet meer doen via de Jean Laroystraat maar via de Porseleinstraat (naast de Audi-garage) en de Spoorwegstraat. Op die manier komen bezoekers vlot terecht op de nieuwe Nederhemparking.

De Jean Laroystraat wordt voorbehouden voor wandelaars, (brom)fietsers en plaatselijk verkeer. Het gedeelte van de J. Laroystraat tussen de Kanaalbrugstraat en de Sociale Campus wordt éénrichtingsstraat richting Buizingen zodat de Sociale Campus vlot bereikbaar blijft. Het vrijgekomen rijvak zorgt voor extra plaats voor fietsers en voetgangers.

In de straten van de Nederhemwijk (Linnenweide, Hooiblok, Ronde Meers, Lecocqstraat, Mayenmeers, Steenkoolstraat) wordt een snelheidsbeperking ingevoerd. De maximale snelheid is 30km/u. De Spoorwegstraat en de Porseleinstraat worden als de hoofdwegen in de wijk beschouwd; daar is 50 km/u toegestaan.
Om een veilige en vlotte afwikkeling van het kruispunt Spoorwegstraat/Nederhembrug te garanderen, worden er op deze plaats verkeerslichten voorzien.

Gloednieuwe Nederhemparking
De nieuwe Nederhemparking is bijna klaar. Het wordt een groene en comfortabele voorstadsparking, die kan dienen voor een bezoek aan het stadscentrum, de markt, het zwembad, of voor pendelaars (in afwachting van de parkeertoren die de NMBS zal bouwen).
Om de parkeerplaatsen goed te benutten worden ze opgedeeld in parkeergelegenheid voor langparkeerders en voor kortparkeerders. Zo zijn er enkele parkeerrijen vlakbij het zwembad waar bezoekers maximaal 5 uur mag parkeren. Ideaal voor een namiddag shoppen, een bezoek aan de markt, een lekkere lunch en een partijtje zwemmen. Het merendeel van de beschikbare plaatsen is voorzien voor langparkeerders. Onbeperkt parkeren kan ook langsheen de Spoorwegstraat en aan de overkant van de wijk op de Scheepswerfkaai en de F. Vandemaelestraat.
Op de gloednieuwe Nederhemparking worden oplaadplaatsen voor elektrische voertuigen voorzien. In de onmiddellijke omgeving zijn parkeerplaatsen voor personen met een handicap (7 plaatsen) en busparkeerplaatsen (5 plaatsen) aanwezig.
In  de Steenkoolstraat, de Mayenmeers,  de Kanaalbrugstraat,  de Ronde Meers, de Lecocqstraat, het Hooiblok en de Linneweide wordt het parkeren van maandag tot vrijdag tussen 9 en 17 uur beperkt tot maximaal 3 uur met parkeerschijf. Op de parking tussen de atletiekpiste en het kanaal blijft de parkeerduur eveneens beperkt tot maximaal 3 uur.

De verkeerswijzigingen en parkeerindeling werden goedgekeurd op de Halse gemeenteraad en gaan van start van zodra de nieuwe parking in gebruik wordt genomen. Vermoedelijk zal dat midden juli zijn.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2018
Sam Herremans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief