HALLE - Peuk in de pocket. Niet op de grond

C21

HALLE - Peuk in de pocket. Niet op de grond

Peuk_in_de_pokket
 
Peuk_in_de_pokket__vis_2

Halle bindt deze zomer de strijd aan tegen de talloze peuken op de grond. Want wist je dat 1 onschuldig sigarettenpeukje 500 liter drinkwater kan vervuilen? Daarom deelt Intradura, dat is de intergemeentelijke samenwerking voor duurzaam afvalbeheer, deze zomer tijdens verschillende manifestaties pocketasbakjes uit waarin rokers op een handige manier hun peukjes kunnen opbergen. Nog beter is natuurlijk stoppen met roken.

Het lijkt onschuldig, wat is nu 1 peuk op de grond? Peuken zijn inderdaad klein maar zorgen voor heel wat zwerfvuil en milieuschade. Wist je dat één peuk 500 liter drinkwater kan vervuilen? Een roker die zijn peuk op de grond of in een rioolputje gooit, is zich daar waarschijnlijk niet van bewust. Daarom gaan we samen met 18 andere gemeenten uit de regio deze zomer de strijd aan tegen de talloze peuken op de grond.

Zoals het hondenpoepzakje er kwam voor de hondenpoep en het vuilnisbakje voor in de wagen, is er ook voor peuken een oplossing. Twee eigenlijk: de peuken in een asbak gooien of stoppen met roken natuurlijk.

Geen excuses meer

Waarom gooien rokers hun peuken op de grond? Een peuk brandt en ruikt slecht. Dit stop je dus niet in een broekzak of dergelijke als er geen vuilnisbak in de buurt is. Overal asbakken op de openbare weg plaatsen is ook niet haalbaar. Maar er bestaan wél pocketasbakjes! Dit is een asbakje dat goed afsluitbaar is en je eenvoudig in een zak of tas kan stoppen. Deze zomer gaan pocketasbakjes op verschillende plaatsen uitgedeeld worden zodat rokers geen excuus meer hebben.

Wil je nu al gratis een pocketasbak bemachtigen? Surf dan naar www.intradura.be en vraag er eentje aan.

info: Intradura | www.intradura.be | info@intradura.be | T 02 334 17 40

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief