HALLE – Overdracht uitbating cafetaria De Bres is correct verlopen

C21

HALLE – Overdracht uitbating cafetaria De Bres is correct verlopen

Wim___glenn
 

 

De overdracht van de uitbating van de cafetaria van sportcomplex De Bres is correct verlopen. Dat laat de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant Lodewijk De Witte weten. Tegen de overdracht was klacht ingediend door gemeenteraadslid Wim Demuylder.

Begin dit jaar dit jaar liet vzw De Bres, die de concessie voor de uitbating van cafetaria De Bres in handen heeft, weten dat de samenwerking door de vorige uitbater onverwachts was stopgezet. De trouwe bezoekers aan de cafetaria hebben hier echter niet veel van gemerkt omdat vzw De Bres vrij snel een nieuwe uitbater had gevonden. Omdat de aanstelling pas enkele dagen later door het college van burgemeester en schepenen werd goedgekeurd, diende raadslid Wim Demuylder klacht in bij de provinciegouverneur. Maar die oordeelt dat de continuïteit van de uitbating van de cafetaria terecht voorrang kreeg. Provinciegouverneur De Witte zal dus ook niet optreden tegen de stad in het kader van het algemeen bestuurlijk toezicht

Natuurlijk laten wij ook de andere partij zijn verhaal doen omtrent deze beslissing:

“Als reactie op de beslissing van de gouverneur inzake het dossier van de cafetaria van De Bres stel ik vast dat hij de laattijdige goedkeuring erkent maar dat hij voorrang geeft aan de continuïteit van de uitbating. Over de financiële constructie doet hij geen uitspraak en laat dit over aan de autonomie van de stad. Hier blijf ik bij mijn standpunt dat dit deontologisch niet kan. Als goede huisvader moet het college er over waken dat de inkomsten van het stadspatrimonium in de stadskas terechtkomen en niet op de rekening van één of andere vzw” aldus gemeenteraadslid Wim Demuylder.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief