HALLE – Vleermuizenwerkgroep MYOTIS en Don Bosco delen dezelfde passie

C21

HALLE – Vleermuizenwerkgroep MYOTIS en Don Bosco delen dezelfde passie

Don_boco__large_
 

 Kristien Garcet, leerkracht Natuurwetenschappen In de Don Bosco school Halle en Christine Goessens, Vleermuizenwerkgroep Myotis hebben mekaar gevonden en delen hun bezorgdheid voor de vleermuizen.

Vleermuizen verblijven in de winter op koele en vorstvrije plaatsen, in de zomer op warme locaties: dat kunnen gebouwen of boomholtes zijn. En daar knelt het schoentje. Het wordt voor de vleermuizen steeds moeilijker om een toegankelijk en rustig plekje in woningen te vinden aangezien huizen bijzonder goed worden geïsoleerd. Om de vleermuizen te helpen kunnen aan gevels vleermuiskasten opgehangen worden. Kristien vond dit een mooi gegeven om de leerlingen van het 4de jaar Grafische communicatie aan het werk te zetten en maakte er een klasproject van. Wie maakt de meest geschikte en origineelste vleermuiskast ? De resultaten mogen er zijn! Ze kunnen bekeken worden op de opendeur dagen van de school op 23 en 24 juni van 14 h tot uur 18h.

Wie in Halle vleermuis verblijfplaatsen op een meer sportieve manier wenst te ontdekken kan onder leiding van een vleermuizengids deelnemen aan de georganiseerde fietstocht batbike die doorgaat op zondag 24 juni 2018, vertrek aan het station Halle om 14 uur. Er kan dan ook een bezoek gebracht worden een de ijskelder Malakoff. Voor meer info  www.batbike.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief