Okra Essenbeek HALLE telt 60 lentes

C21

Okra Essenbeek HALLE telt 60 lentes

Essenbeek_okra_60_jaar_
Okra Essenbeek is 60. Foto © Marc Sluys
 
Halle_bestuur__okra_essenbeek_
Het bestuur van afdeling Essenbeek. Foto © Marc Sluys
 

Okra Essenbeek bestaat 60 jaar en dat feit zal met trots gevierd worden. Terecht. Okra bestaat nog , ofschoon de wereld grondig veranderd is. Dit kon omdat Okra mee evolueerde. 60jaar bestaan is in onze bewegende tijden niet evident. De kerken zijn bijna leeg , maar de ledenvergadering weet maand na maand  80 mensen bijeen te brengen, een feestmaaltijd 180. Voor een daguitstap is de bus vol en moeten leden geweigerd worden. ‘ We gaan mee zolang we kunnen. Vroeger konden we dat niet ! Na 60jaar is Okra Essenbeek nog springlevend. 

Okra ontstond binnen de CM. Iemand moet ‘gezien’ hebben dat de gepensioneerden langer leefden en ‘tijd’ hadden. De Kristelijke Bond van de Gepensioneerden ‘  ( KBG ) was ontstaan. Dat was 1956.  

60 jaar geleden kwamen er een honderdtal ouderen luisteren naar een inleiding over de KBG. Op het einde van de vergadering sloten 70 mannen en  vrouwen zich aan . Trefpunt Essenbeek was gestart. Nu telt het trefpunt 270 leden en is een heel gedreven actieve vereniging.

In de beginjaren brachten de leden, als er gekookt moest worden,  zelf huishoudgerief en groenten mee. Nu is dat onvoorstelbaar. Het betekende dat er een sterke groepsgeest was en dat de financies gezond bleven.  

Wij vieren – aandenkend en dankend- de bestuursleden die in de loop der jaren veel van hun hart en tijd gegeven hebben aan de vereniging. Zonder een aansturend team overleeft een vereniging niet. De elkaar opvolgende besturen hebben de leden kunnen bij elkaar houden. Op zich is dit een prestatie. Het huidig bestuursteam staat onder de leiding van Paul Adams die zorgt dat het hart van Okra blijft kloppen, een hart voor mensen. Dat is de kracht van ons trefpunt : iedereen is betrokken , iedereen werkt mee,  iedereen is vrijwilliger, met en voor elkaar. Okra is een vereniging van ,  voor, door mensen en de voorzitter bezielt en stuurt aan.   

Okra heeft een grote rol gespeeld in de loop van die zestig jaren in het leven van de dorpsgemeenschap en van de parochie. Okraleden waren actief, wisten mensen te verbinden ( uit hun huizen te halen ) door feesten en uitstappen, mee te helpen  aan de bouw van de jeugdlokalen. In deze tijd van individualisering en verbrokkeling van de gemeenschappen weet Okra mensen in de latere fasen van hun leven bij elkaar te brengen. Want dat is de kern : mensen samen brengen . Jonge senioren wensen activiteiten, ouderen bij elkaar te zitten en verhalen te delen.

Leven is zoveel meer dan terrasjes doen en shoppen, of achter de geraniums dutten. Okra kiest voor leven,  samen , in vriendschap en actief.

Dat is de kracht van ons trefpunt : respectvol samen komen  met aandacht voor de kwetsbaren onder ons.  Ook hoogbejaarden hebben een plaats in de samenkomsten.

In de dorpsgemeenschap vertegenwoordigt Okra een enorm sociaal kapitaal en zorgt  Okra voor een positief klimaat :  oud is niet out. Het is goed hier te leven en hier samen oud te worden.

 Programma :

Dinsdag , 7 augustus , volgt een feestmaaltijd.

Dinsdag , 2 oktober,  dansnamiddag met het orkest Los Ambetantos van Lot. 

     

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 aug 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief