HALLE – Sinterklaas doet zijn intrede in Halle vanop een praalwagen van de Sinterklaasparade

C21

HALLE – Sinterklaas doet zijn intrede in Halle vanop een praalwagen van de Sinterklaasparade

Dsc_8459_11168__large_
 
Panorama1sint_en_piet
 

 Op zaterdag 17 november om 16u00 trekt de Sinterklaasparade door het centrum van Halle, prachtige praalwagens zorgen voor een onvergetelijke, attractieve en kindvriendelijke parade in het stadscentrum. De stoet is op zich een uniek totaalspektakel, maar wat was er mis met de vorige edities toen de Sint en zijn roetpieten de tocht te voet maakte in het stadscentrum.

Kinderen konden hun pret niet op toen ze Sinterklaas een handje konden geven en hun verlanglensbriefje persoonlijk konden overhandigen aan de Sint. Dit zal dit jaar een stuk moeilijker worden want Sinterklaas zijn troon staat op een praalwagen, onbereikbaar voor kleine kindjes.

De grote Sinterklaasparade vertrekt om 16u00 vanuit de Parklaan en zal via volgende straten hun optocht verder zetten:Basiliekstraat, Bergensesteeenweg (ter hoogte van Randstad), Louis Theunckensstraat, Oudstrijdersplein, Minderbroedersstraat, Volpestraat, Maandagmarkt, Basiliekstraat, Parklaan. In deze straten kan je tijdelijk niet parkeren. De parking op het Oudstrijdersplein blijft wel beschikbaar maar hou er rekening mee dat je de parking niet kan verlaten tussen 16 uur en 18 uur omwille van de doortocht van de stoet! Voorts wordt de Parklaan afgesloten voor het verkeer (uitgezonderd de gratis shuttlebus). Ook de Basiliekstraat, Louis Theunckensstraat, Oudstrijdersplein, Minderbroedersstraat, Volpestraat en Ninoofsesteenweg (ter hoogte van de Dekenstraat) worden volledig verkeersvrij gemaakt. De Arkenvest blijft wel bereikbaar zodat je nog steeds richting Bevrijdingsplein kan rijden.

Maar niet getreurd want de Sint en zijn roetpieten komen de dag erop op zondag 18 november tussen 10u00 en 12u00 naar de rommelmarkt en zal zich daar wel tussen de kleuters begeven, en de tijd nemen om te luisteren naar hun kinderwensen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief