Proefopstelling Prinsenbos LEMBEEK wordt aangepast

C21

Proefopstelling Prinsenbos LEMBEEK wordt aangepast

Logo_halle_

Bomen zullen binnenkort het Prinsenbos in Lembeek verkeersveiliger maken. Om te bepalen waar de boomvakken het best worden aangelegd, werd er een proefopstelling uitgewerkt. Maar die wordt nu aangepast na enkele opmerkingen van buurtbewoners.

Het Prinsenbos verbindt de Bergensesteenweg in Lembeek met de Edingsesteenweg in de wijk Hondzocht en lokt dus aardig wat verkeer. Omdat de toegestane snelheid er niet altijd gerespecteerd wordt door de autobestuurders, wil de stad er op termijn boomvakken aanleggen. Deze moeten het verkeer afremmen.

Enkele weken geleden werd een proefopstelling uitgewerkt met nadarhekkens. Maar uit meldingen van bewoners en van de politiediensten blijkt dat bestuurders bij één van de proefopstellingen regelmatig over het voetpad rijden om elkaar toch te kunnen kruisen, wat gevaarlijke situaties creëert voor de voetgangers. Om deze situaties te vermijden werd daar nu een aanpassing uitgevoerd.

 

Binnenkort wordt de proefopstelling een laatste keer geëvalueerd en zal er bepaald worden waar de 14 boomvakken worden aangelegd. Van zodra het college groen licht geeft kunnen de werken starten. Met deze maatregel wordt het bomenbestand in de stad uitgebreid maar wordt vooral het Prinsenbos opnieuw wat verkeersveiliger.

 

Info: OMM – openbare werken | openbare.werken@halle.be | T 02 365 95 10

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief