HALLE – Paterskerk wordt indoorskatepark tijdens kerstvakantie

C21

HALLE – Paterskerk wordt indoorskatepark tijdens kerstvakantie

Dsc_6464_10053__large_
 
Dsc_6473_10060__large_
 

 De Paterskerk in Halle wordt tijdens de kerstvakantie omgebouwd tot een indoorskatepark. De streetart-kunst van Smates en Steve Locatelli in de kerk vormen bovendien het perfecte decor voor deze extra eindejaarsattractie in de binnenstad.

De voorbije twee jaren sloegen Halle en VZW Stoked Boardacademy de handen in elkaar om samen een skatebeleid op poten te zetten en om activiteiten te organiseren in de stad. Met succes want de start-to-skatekampen, de skatekampen tijdens de zomervakantie of de skatecontest aan het station zijn telkens een schot in de roos.

Ouders en skaters stelden regelmatig de vraag of er ook tijdens de kerstvakantie niet ergens kan geskatet worden. Vooral de nood aan een overdekte skateplaats is groot. Tijdens de zomermaanden wordt er bij slecht regenweer in de fuifzaal van JC De Kazerne geoefend, maar die wordt momenteel ingepalmd door de studenten van de Blokspot die zich voorbereiden op de examens.

Vrij snel vonden de stad en VZW Stoked Boardacademy een fijn alternatief: de Paterskerk. Het unieke karakter van deze kerk en de streetart-aankleding door graffitikunstenaars Smates en Locatelli zorgen ervoor dat dit een perfecte locatie is voor een pop-up indoorskatepark. Uiteraard zal er geen ruimte zijn voor een halfpipe of andere indrukwekkende skaterampen. Maar Halle en VZW Stoked Boardacademy zorgen wel voor enkele leuke skate-elementen waarop iedereen zich zal kunnen uitleven: van de absolute beginner tot de meer ervaren skateboarder. Ook is deze attractie de ideale pauze voor de studenten van de Blokspot die even hun hoofd willen vrijmaken.

Openingsuren indoor skatepark

Het indoorskatepark is tijdens de kerstvakantie open van woensdag tot en met vrijdag, dus op 26, 27 en 28 december en op 2, 3 en 4 januari telkens van 10u tot 17u. Niet enkel skaters zijn welkom, ook wie de graffitikunst wil bewonderen of wie zich even wil verwarmen met een lekkere koffie, een dampende chocomelk of een heerlijk streekbiertje is van harte welkom.

Zin om je eerste tricks of stunts uit te voeren?

Op 2, 3 en 4 januari is er een open lesaanbod van 14 uur tot 17 uur. Onder begeleiding van enkele ervaren lesgevers kan je leren jouw skateboard te beheersen. Meer ervaren skateboarders kunnen tijdens deze lesmomenten een vervolg breien aan de start-to-skate lessen.

Zelf geen skatemateriaal?

In ons indoorskatepark is voldoende materiaal aanwezig om te leren slalommen, sliden of walken. Als extraatje voorzien we regelmatig leuke fotoshoots en een straffe aftermovie.

Een bezoekje aan de Paterskerk is gratis, voor het gebruik van het skatepark, het skatemateriaal en het lesaanbod wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Extra attractie voor het eindejaar

Met dit indoorskatepark heeft Halle er naast de schaatspiste een nieuwe attractie bij! Een extra reden dus om met de hele familie een bezoekje te brengen aan Halle tijdens deze gezellige eindejaarsperiode.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief