15 hondenpoepzuilen maken HALLE netter

C21

15 hondenpoepzuilen maken HALLE netter

Brik_2_
 

De stad Halle gaat zo’n 15 hondenpoepzuilen plaatsen waar baasjes de uitwerpselen van hun trouwe viervoeter netjes in kunnen deponeren. 

 

Hondenpoep is één van de grootste ergernissen van Vlamingen en dat is in Halle niet anders. Dat blijkt uit het aantal klachten dat de cluster openbaar domein jaarlijks ontvangt. In 2018 werd daarom een proefproject opgestart met 3 hondenpoepzuilen. Deze werden geplaatst op het pad dat de Tramstraat verbindt met de Beertsestraat. Met succes! Dit wandel- en fietspad lag in het verleden regelmatig bezaaid met hondenpoep. Maar sinds de hondenpoepzuilen er staan, ruimen hondeneigenaars sneller de uitwerpselen van hun beestje op. 

 

De (d)rol van de hondeneigenaars!

De stad breidt daarom het project uit en koopt nog eens 12 hondenpoepzuilen aan. 7 ervan zullen geplaatst worden aan de verschillende ingangen van het Kluisbos, ook een locatie die regelmatig af te rekenen heeft met hondenpoepoverlast. Later dit jaar zal de stad ook nog op een andere locatie 6 hondenpoepzuilen plaatsen. De baasjes moeten uiteraard wel hun eigen hondenpoepzakjes meebrengen die ze, eenmaal gevuld, via het klepje in de paal kunnen droppen. Door het klepje blijft ook de geurhinder voor wandelaars en omwonenden beperkt.

 

Hondenpoepzakjes verplicht op zak

Wist je trouwens dat je altijd een hondenpoepzakje bij je moet hebben als je op wandel gaat met je viervoeter. Wie gecontroleerd wordt en geen zakje bij zich heeft, riskeert een GAS-boete.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2019
Sam Herremans
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief