HALLE – Centrum Van Koekenbeek vierde de honderdste verjaardag van Anna

C21

HALLE – Centrum Van Koekenbeek vierde de honderdste verjaardag van Anna

Dsc_8098_01__large_
 
Dsc_8108_01__large_
 

Anna werd geboren op 20 februari 1919 in Springfield Londen. Haar vader was cellospeler in een orkestje in de Antwerpse zoo voor de eerste wereldoorlog en ging later zijn geluk zoeken in Engeland, dus verhuisde het hele gezin naar Engeland, waar de jongste kinderen geboren werden. Anna is de op één na jongste dochter van het gezin van 8 kinderen, 5 jongens en 3 meisjes.

Toen Anna 7 maanden oud was verhuisde het gezin terug naar Antwerpen en later naar Velle een gehucht van Temse. In 1951 trouwde Anna met Robert en samen kregen ze 4 kinderen en verhuisde ze naar Ruisbroek en later nog in Zuun en Brukom. Naast 2 kleinzonen is Anna ondertussen ook al overgrootmoeder van 3 schatten van kinderen.

In 2010 verhuisde Anna naar Centrum Van Koekenbeek, waar ze onmiddellijk wist uit te blinken tot een turnkampioene. Ze kon in geen tijd een oefening afwerken en gooide haar benen wel 1 meter in de lucht. Anna deed mee aan het turnen tot haar 98 jaar.

Anna heeft ondertussen het volledige boekenassortiment van het Centrum uitgelezen, haar favoriete auteurs zijn Aspe en Debruyn.

Verder kent het Centrum de kwieke 100 jarige Anna als een moederfiguur voor haar tafelgenoten die ze goed verzorgt ondanks haar  leeftijd.

Maar verder leidt ze zelfstandig haar leventje.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief