FP Halle-Gooik wint de classico in het Futsal van FT Antwerpen met 5-3

Futsal_hg

FP Halle-Gooik ontving FT Antwerpen voor de topper in De Bres, die afgeladen vol zat voor deze wedstrijd. De supporters kregen waar voor hun geld met een onvervalste topper. Halle-Gooik kwam snel 1-0 voor na een heerlijke schuiver van Diogo. Halle-Gooik bleef nu de kansen krijgen maar vertikte ze af te maken. Antwerpen deed dat wel, Verdyck met de 1-1. Halle-Gooik verhoogde nu opnieuw de druk en de bezoekende goalie bezweek onder de druk, hij liet een schot van Dujacquier door de handen glippen. Beide teams leverden topspektakel maar werden gefrustreerd door de zeer zwakke leiding. Die strooide met onnodige kaarten en onderbrak het faire spel continu met dubieuze beslissingen. Eentje daarvan leverde Antwerpen een 10 meter op, via Vandenheede stond zo de gelijke stand op de tabellen.

Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld, Dahbi met de afstandsloeier voor een nieuwe voorsprong. Leo wordt dan uitgesloten voor dubbel geel, in beide gevallen onterecht. Het duurde ook enkele minuten alvorens de druk overleggende scheidsrechters konden vaststellen dat het wel degelijk de tweede gele kaart voor Leo was. Antwerpen profiteerde niet van het numerieke overzicht en Leitao lijkt de match in een defintieve plooi te leggen. Niets is minder waar, Teixeira devieert een voorzet in eigen doel en het verschil is terug 1 doelpunt. Antwerpen probeert en dringt aan voor de gelijkmaker, Diogo voorbij alles iedereen en 1 minuut voor tijd is de beslissing gevallen na een heerlijke 5-3. Halle-Gooik wint zo voor de 21e keer op rij van Antwerpen en is zo zeker van de 1e plaats in de stand van de reguliere competitie

Doelpunten: 1-0 Diogo, 1-1 Verdyck, 2-1 Dujacquier, 2-2 Moussaoui, 3-2 Dahbi, 4-2 Leitao, 4-3 own goal 5-3 Diogo, Rood: Leo

Voor FP Halle-Gooik: Xuxa, Vandenheede, Dujacquier, Gonzalo, Patias, Leitao, Adnane, Teixeira, Nerinckx, Leo, Grello & Dahbi

Woensdag volgt de halve finale van de beker van België. Daarin neemt Halle-Gooik het in 1 wedstrijd op tegen Charleroi. Patias is geschorst voor deze match.