HALLE - Voor de poort om kind te laten inschrijven

C21

HALLE - Voor de poort om kind te laten inschrijven

Editiepajot_halle_wachten_schoolpoort_foto_merckx
Zij gaan gewoon de nacht in openlucht doorbrengen in hun zetel onder dekens. Hopelijk regent het niet. - Foto Felix Merckx.
 

Sinds 15 uur deze namiddag (zondag) zitten en staan een vijftiental ouders en grootouders voor de poort van het Heilig Hart-College Sint-Rochus om hun kind morgen te kunnen inschrijven in het onthaalklasje, eerste kleuterklas en eerste leerjaar.

Of het zal lukken weten ze niet, want ze hebben geen kennis van  hoeveel plaatsen er beschikbaar zijn. Broertjes en zusjes van kinderen die er al school lopen hebben voorrang.

Zij beschikken er over geen enkele beschutting en ook over geen toilet. Zij gaan gewoon de nacht in openlucht doorbrengen in hun zetel onder dekens. Hopelijk regent het niet.

Op een mededeling aan de schoolpoort staat enkel dat morgenvroeg (maandag) om 7 uur de poort zal opengaan en zij ontvangen zullen worden in de refter waar ze een tas koffie zullen aangeboden krijgen.

Intussen werd er door de wachtenden zelf een lijst opgemaakt van uur van aankomst van de ouder of grootouder.

Zo spraken wij met een grootvader die in de rij kwam staan om zijn kleindochter te laten inschrijven in het onthaalklasje en dit voor februari 2010.

 In de rij wachtenden staan ook anderstaligen van buiten Halle.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief