Nieuwtjes uit het stadhuis HALLE

C21

Nieuwtjes uit het stadhuis HALLE

Stadhuis_halle

Papier- en kartonophaling beperkt
De meeste Hallenaars hebben per maand enkele dozen met papier- en kartonafval: oude kranten en tijdschriften, verpakkingen, broodzakken of bonnetjes. Van dit huishoudelijk papier- en kartonafval mag maximaal 1 m³ per maand buiten gezet worden. Dat is normaal ruim voldoende.
Toch stuiten de ophaalploegen op sommige adressen op veel grotere hoeveelheden papier en karton. Meestal gaat het om verpakkingen voor professionele doeleinden van handelszaken. Dat mogen gemeente en intercommunale echter niet ophalen. De gebruiker moet daarvoor een contract afsluiten met een privé-ophaler.
Vanaf de volgende inzameling zullen de ophaalploegen hoeveelheden van groter dan 1 m³ dus niet meer opladen.

Halle vraagt ook ‘Straffe streek gemeente’-label aan
Ook Halle vraagt het label van ‘Straffe streek gemeente’ aan. Met de toetreding tot de actie wil de stad mee werken aan de verdere ontwikkeling van de streekidentiteit en verder werk maken van de ondersteuning van de streekproducten. De stad engageert zich daarmee om jaarlijks voor een minimum budget aan streekproducten aan te kopen en ze aan te bieden bij bepaalde officiële aangelegenheden. Verschillende communicatiemiddelen worden ingezet om de streekproducten nog meer te profileren naar de inwoners toe. 

De actie is vorig jaar opgestart door de provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant met als doel de streekproducten te promoten en zo ook de lokale en regionale economie en werkgelegenheid te ondersteunen en de streekidentiteit te versterken. 39 Vlaams-Brabantse gemeenten hebben het convenant ‘Straffe streek gemeente’ intussen al ondertekend.

Provinciale campagne bovenwinkelwonen
De provincie Vlaams-Brabant wil een oproep lanceren aan alle Vlaams-Brabantse gemeenten om deel te nemen aan het Bovenwinkelwonen-project en houdt daarover een persmoment in Halle. De persconferentie gaat door op maandag 27 april 2009 om 14.30 uur in de raadzaal van het nieuw stadhuis.
Nadien wordt een bezoek gebracht aan twee realisaties in de buurt.
Eind mei verschijnt in Halle een brochure over vijf jaar bovenwinkelwonen. De brochure geeft een overzicht van wat er in de periode 2003-2008 zoal gerealiseerd is op het vlak van bovenwinkelwonen. Met de brochure wil de stad eigenaars aanzetten tot het nemen van initiatieven in die zin en een voorbeeld stellen naar andere architecten en bouwheren inzake het creëren van een afzonderlijke toegang.

Toneel voor anderstaligen 
Op vraag van het Huis van het Nederlands en GLTT – CVO organiseert de integratiedienst een toneelvoorstelling specifiek gericht op anderstalige inwoners. ‘De Klerenkleptomaan’ van Lenny en de Wespen is een ludiek toneel, aangepast aan het taalniveau van mensen die het Nederlands als tweede taal hebben. De voorstelling gaat door op woensdag 29 april 2009 om 20 uur in cc ’t Vondel.
Dit toneel heeft als specifieke doelstelling mensen op een ludieke manier aan te tonen dat het Nederlands een leuke taal is en om mensen ook verder te stimuleren en motiveren om het Nederlands te verbeteren en/of te leren. Toch is het ook een leuk toneel voor iedereen die graag met taal en woorden goochelt. Het is toegankelijk en begrijpbaar voor kinderen, jongeren, ouderen en iedereen die van toneel houdt. Iedereen kan trouwens nog iets leren over het Nederlands.
Tickets zijn te verkrijgen bij de integratiedienst, stadhuis Oudstrijdersplein, of telefonisch te
reserveren op het nummer 02 363 23 07. De prijs per ticket is 2 euro, inclusief de cd van ‘De Klerenkleptomaan’.

Honden niet meer toegelaten
In het najaar komt er een algemeen verbod voor honden in alle openbare stadsgebouwen, met uitzondering voor honden die blinden begeleiden. Het verbod zal aangegeven worden door een bord of sticker aan de inkomdeur. Waar nodig zal een aanbindpaal voorzien worden. Aan alle kinderspeeltuinen komt een verbodsbord voor honden.           

Toer de Geuze
Op zondag 26 april gaat de zevende Toer de Geuze door, daaraan neemt de brouwerij Boon deel. Omdat er een grote opkomst wordt verwacht zal in de smalle Gieterijstraat éénrichtingsverkeer gelden. De route naar de brouwerij zal verlopen via de Zuiderstraat en niet via het centrum van Lembeek. De organisator zelf zorgt voor verkeersborden.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief