HALLE - Paaltjes voor Eizingenstraat

HALLE - Paaltjes voor Eizingenstraat

Eizingenstraat
De Eizingenstraat wordt druk gebruikt voor wie van en naar het moeilijk bereikbare centrum van Halle wil. Ingezonden foto ©Stad Halle/ Google
 

 

In de Eizingenstraat zal het voetpad op een aantal plaatsen met paaltjes afgescheiden worden van de rijweg. Dit moet de verkeersveiligheid van de bewoners maar ook van de vele leerlingen van het nabijgelegen GO! Technisch Atheneum gevoelig verbeteren.

 In de Eizingenstraat wordt vaak te snel en ook op het voetpad gereden. Dit zorgt niet enkel voor gevaarlijke situaties voor de voetgangers maar veroorzaakt ook aardig wat schade aan het voetpad. De straat zal in de toekomst heraangelegd worden waardoor deze gevaarlijke situaties voorkomen kunnen worden. Maar die werken zijn niet voor onmiddellijk. Daarom zal de stad in afwachting op bepaalde plaatsen paaltjes op de rijbaan plaatsen. Op die manier wordt het voetpad beter afgescheiden van de rijweg. Bovendien zullen de paaltjes de rijweg optisch versmallen waardoor deze tijdelijke maatregel een snelheidsremmend effect zal hebben.

De stad heeft deze beslissing genomen na overleg met het burgercomité van de Eizingenstraat. Zij kaarten de onveilige situatie in de Eizingenstraat al langer aan.

 

 

De Eizingenstraat is een veel gebruikte route voor wie van de Ring komt en naar het stadscentrum of richting Pajottenland wil rijden.

 

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 05 jul 2020
Roger Swalens | 25 jun 2020

archief