Dan toch geen BK duatlon in HALLE in 2020

C21

Dan toch geen BK duatlon in HALLE in 2020

Halle_duatlon_
Geen BK duatlon in Halle. Foto @ Marc Sluys
 

Enkele maanden geleden zag het ernaar uit dat Halle een zeer sportieve zomer zou beleven met onder meer het Belgisch kampioenschap duatlon. Maar organisator Endurance Sports Halle VZW en de stad beslissen om de wedstrijd omwille van de coronacrisis niet te laten doorgaan. 

De duatlon in Halle vindt traditioneel plaats op 15 augustus. Dit jaar zou een feesteditie worden. De duatlon in Halle is aan zijn 25ste editie toe en de wedstrijd zou dit jaar ook gelden als Belgisch kampioenschap. Een hele eer voor organisator Endurance Sports Halle vzw en de stad. Tal van voorbereidingen werden reeds getroffen om van deze wedstrijd een sportieve hoogdag te maken. 

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn voorlopig enkel de wedstrijden tot en met 31 juli afgelast. Op papier is er dus nog geen vuiltje aan de lucht. Maar de kans is natuurlijk zeer groot dat deze maatregel, afhankelijk van de evolutie van het coronavirus, nog wordt verlengd.

Het is echter geen sinecure om een BK degelijk voor te bereiden als je niet de zekerheid hebt of het al dan niet kan doorgaan. Ook heel wat trouwe sponsors, die in het verleden financiële of logistieke steun verleenden, hebben om die reden al laten weten dat ze liever opnieuw willen investeren in de editie van 2021. Bovendien loopt de organisatie het risico een hele reeks kosten te maken die, bij een verlenging van de maatregelen, ook niet kunnen terugverdiend worden. Tot slot zou een Belgisch kampioenschap extra volk naar Halle lokken. Voor de organisatie is het niet haalbaar om overal langs het parcours en aan de start- en aankomstlocatie de veiligheidsafstand van 1,5 meter te garanderen. Daarom annuleren Endurance Sports Halle vzw en de stad de editie van 2020. 

“De voorzorgsmaatregelen van de federale regering maken het ons onmogelijk om het Belgisch kampioenschap duatlon in optimale omstandigheden te organiseren,” zegt Wietse Deprins, voorzitter van Endurance Sports Halle vzw. “We betreuren dat onze jaarlijkse afspraak op 15 augustus niet zal doorgaan, maar begrijpen uiteraard dat de volksgezondheid primeert op de sportvreugde. We willen onze jubileumeditie ook in de best mogelijke omstandigheden laten doorgaan. We kijken er dus nu al naar uit om atleten en publiek in 2021 van harte te verwelkomen in Halle”, besluit Deprins

Of Halle in 2021 alsnog het Belgisch kampioenschap mag organiseren, is nog lang niet zeker. Dit zal de volgende maanden besproken worden met de federatie. Hoe dan ook, de 25ste verjaardag zal in 2021 dubbel zo hard gevierd worde

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief