Halle - Sas van Lembeek terug open voor alle verkeer

C21

Halle - Sas van Lembeek terug open voor alle verkeer

Img_3135
 
Img_3147
 

De werken aan het Sas van Lembeek zijn bijna afgerond. De afgelopen maanden werd hier gewerkt aan het FietsGEN, een netwerk van fietssnelwegen in de Rand rond Brussel. Met een nieuw dubbelrichtingsfietspad en dynamische verkeerslichten aan de Klabbeeksesteenweg wordt de populaire Kanaalroute-Zuid aangenamer én veiliger voor fietsers.

 

Fietsers die het zuidelijk jaagpad verlaten ter hoogte van de Klabbeeksesteenweg, maken voortaan gebruik van een dubbelrichtingsfietspad. Dat werd aangelegd langs de zijde van de woningen. Alle fietsoversteken verlopen voortaan ook via een verhoogd plateau. Op die manier is de oversteek meer zichtbaar voor de andere weggebruikers.

 

De voorrang van de fietsers op het gemotoriseerd verkeer wordt binnenkort verzekerd door middel van dynamische verkeerslichten met een detectiesysteem. Wanneer er een fietser aankomt, krijgen de auto’s rood ter hoogte van de oversteek. Deze rode lichten worden dit najaar geplaatst. Ook het voetpad langs de zijde van het kanaal moet nog afgewerkt worden.

 

Maar nu de eerste fase is afgerond, kan al het wegverkeer opnieuw gebruik maken van de Klabeeksesteenweg en de Sasbrug.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2021
Roger Swalens
roger swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 sep 2022
Marc Sluys | 26 sep 2022

archief