Nieuw werkjaar voor Kunstacademie HALLE

C21

Nieuw werkjaar voor Kunstacademie HALLE

Academie_halle_
 

Op 1 september start voor de Halse Kunstacademie het nieuwe werkjaar. Vorig jaar volgden zowat 1250 leerlingen tussen 6 en 86 jaar oud een opleiding in Muziek, Woord, Beeld of Dans. Ook schooljaar 2022-2023 belooft een succes te worden. 

Inschrijven 

Heb je zin om muziek te beleven in al haar facetten? Droom je er van het woord te nemen? Spreken beeldende kunsten je aan? Of zit bewegen je in het bloed? Twijfel dan niet langer en schrijf je zeker in.

 

Dat kan op twee manieren:

Online via www.kunstacademiehalle.be/inschrijven

Op het secretariaat van de academie van maandag 22 augustus tot vrijdag 30 september. We voorzien permanentie op het secretariaat op weekdagen van 14u tot 19u en op zaterdagen van 9u tot 13u. Onze secretariaatsmedewerkers helpen je graag verder.

 

Opendeurdag 

Op zaterdag 3 september 2022 zwaait de academie haar deuren open voor het brede publiek. Iedereen die wil komen kennismaken met onze werking is die dag welkom tussen 10u en 15u

 

Programma

Campus Servais (Oud-Jezuïetencollege, Kardinaal Cardijnstraat 7)

Campus Servais wordt omgebouwd tot een heus instrumentenparcours waar je alle instrumenten die op de academie gegeven worden naar hartenlust kan uitproberen. Ooit eens op een harp willen tokkelen of op een tuba blazen? Dan kan je hier terecht. 

Daarnaast zijn er optredens op het plein.

Ook de woordafdeling presenteert zich met doorlopende infomomenten, demonstraties en tal van videofragmenten. Voordragen, acteren, improviseren,… tijdens de lessen woord aan de academie komt het allemaal aan bod. 

 

Campus De Meiboom (Onderwijsstraat 2)

De afdeling beeld verwelkomt iedereen in de diverse ateliers. Tijdens de open lessen maak je kennis alle mogelijke opleidingen van kinder- en jongerenateliers tot tekenkunst, schilderkunst, grafisch ontwerp en keramiek. 

 

Campus Leide (Leide 3)

De dansafdeling is gevestigd in de moderne danszaal aan de Leide. Tijdens de opendeurdag worden er tal van demonstraties gegeven van de verschillende dansdisciplines die je aan de academie kan volgen.

 

Flashmob

Om 10u30 tekenen onze dansers onder begeleiding van het saxofoonensemble present op de Grote Markt voor een heuse flashmob die de opendeurdag extra luister zal geven.

 

Nieuw

De Kunstacademie breidt het aanbod gestadig uit. Zo ging men de voorbije jaren van start met o.a. domeinoverschrijdende initiatie, een instrumentenatelier, de opleiding schrijven, danslab Urban dance,… . Dit schooljaar start de academie voor jongeren tussen 12 en 17 jaar met een gloednieuwe Audiovisueel Atelier.

Stap voor stap maak je via kleine opdrachten kennis met het veelzijdige filmproces en breng je personages, tekeningen of andere materialen tot leven via stopmotion, film of tekenanimatie. Maak kennis met de wondere wereld van filmtaal en zet je verhalen om in storyboards. Met tablets, computers en fototoestellen leer je allerhande animatiefilmtechnieken. Via professionele montageprogramma’s en audiomateriaal verken je de magische samenwerking van muziek, klank en beeld. Haal die regisseur in jou naar boven en experimenteer volop in ons audiovisueel atelier.

 

Meer informatie: 

www.kunstacademiehalle.be

kunstacademie@halle.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 dec 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 07 dec 2023
Marc Sluys | 02 dec 2023

archief