1500 Volt: streetartproject geeft kleur aan gas- en elektriciteitscabines in HALLE

C21

1500 Volt: streetartproject geeft kleur aan gas- en elektriciteitscabines in HALLE

Schermafbeelding_2022-09-24_om_10
 

Na het prachtige resultaat van de streetartkunstwerken op de twee gascabines aan het Albertpark plant onze stad met het jongerenproject ‘1500 Volt’ ook andere grote kasten voor nutsvoorzieningen te verfraaien in onze stad.
1500 Volt
Als kind- en jongerenvriendelijke stad doet Halle beroep op de fantasie en het talent van onze jonge bevolking. Bedoeling is dat saaie kasten van Fluvius voortaan kleur brengen in het straatbeeld. Hiervoor wordt het project 1500 Volt opgezet: jongeren zullen met streetartkunstwerken 6 extra cabines verspreid over Halle en deelgemeenten versieren.
Projectleider Eres
Voor het project gaat de stad in zee met de Lennikse Koen Deweerdt, bekend onder de artiestennaam E R E S. Als artistiek leider gaat hij op zoek naar (jonge) lokale talenten die zich over een cabine ontfermen. Bedoeling is om via inspraakmomenten in de buurt van de cabine de artiest vorm te laten geven aan zijn/haar ontwerp. Nadien worden verf en spuitbussen voorzien om de cabine te verfraaien. We verwachten de eerste resultaten al in oktober. Iets om naar uit te kijken dit najaar!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 dec 2022
Devogeleer Emile | 28 nov 2022

archief