Halle kleurt oranje tegen geweld tegen vrouwen

C21

Halle kleurt oranje tegen geweld tegen vrouwen

Schermafbeelding_2022-11-24_om_22
 

Wereldwijd krijgt 1 op 3 vrouwen te maken met geweld. Sensibilisering is dan ook noodzakelijk. Daarom kleurt onze stad tijdens de campagne ‘Orange the World’ mee oranje met banners aan het stadhuis en het Sociaal Huis. Voor een toekomst waarin meisjes en vrouwen veilig zijn.
Orange the World-campagne
Op 25 november is het Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en start de 16-daagse sensibiliseringscampagne ‘Orange the World’. De campagne is een initiatief van de Verenigde Naties. Over de hele wereld lopen verschillende acties om de aandacht te vestigen op alarmsignalen die tot geweld kunnen leiden. Op wereldvlak is geweld tegenover vrouwen en meisjes een van de meest voorkomende schendingen van de mensenrechten.
Signalen herkenbaar maken
Soroptimist, de organisatie voor de verbetering van de levens en positie van vrouwen en meisjes, legt dit jaar tijdens haar campagne de focus op de preventie van geweld binnen koppels. Bedoeling is om mensen bewuster te maken van onrustwekkende signalen. Met de actie ‘Read the signs’ wijzen ze op toxisch gedrag dat een effect heeft op de mentale en fysieke gezondheid. Door de signalen meer herkenbaar te maken voor slachtoffers én hun omgeving zorgen we er samen voor dat meisjes en vrouwen veilig zijn.Ben jij slachtoffer of getuige van geweld? Bel 1712.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief