AZ Sint-Maria HALLE organiseert op di 29/11 jobbeurs voor zorg- en verpleegkundigen

C21

AZ Sint-Maria HALLE organiseert op di 29/11 jobbeurs voor zorg- en verpleegkundigen

Ziekenhuis_az_voor_
 

Het AZ Sint-Maria organiseert op dinsdag 29 november opnieuw de jobbeurs JOBS2CARE4. Zorg- en verpleegkundigen of laatstejaarsstudenten krijgen er een blik achter de schermen en mogen op verkenning langs de diensten waar ze graag aan de slag willen gaan. Tijdens JOBS2CARE4 kunnen ze ook kennismaken met hun toekomstige collega’s en de vele voordelen die het AZ Sint-Maria als regionale zorgwerkgever voor hen in petto heeft.  

 

De zorgsector in ons land kampt met een personeelstekort. Zo is het aantal mensen dat de opleiding tot zorgkundige afrondde, met bijna een derde derde gedaald in vergelijking met 2017. Bij de verpleegkundigen zien we een daling met 25%. Dat blijkt uit een recente data-analyse van De Tijd. Anderzijds is ook de uitstroom toegenomen. De COVID-pandemie en de toenemende vergrijzing in de samenleving zorgen immers voor een extra werkdruk. Het beroep van verpleegkundige verstevigt daardoor zijn plaats in de knelpuntenberoepen top 10 van 2022 (bron: VDAB). Met de jobbeurs JOBS2CARE4 en een hele reeks HR-maatregelen wil het AZ Sint-Maria het tij keren en mensen warm maken voor een baan in de zorgsector.

 

Mensen warm maken voor zorg

“We vinden het vooral belangrijk dat mensen zich thuis en zich goed voelen in het AZ Sint-Maria. Omdat we een regionaal ziekenhuis zijn, lukt dat vrij aardig. Mensen kennen elkaar nog bij naam. Dit versterken we ook met activiteiten allerhande”, zegt HR-directeur Luc Kiekens. “Zo organiseerden we dit jaar een Pairi Daiza-trip voor onze medewerkers en hun gezin, een leuke fuif, een adventure-uitstap naar de Ardennen, een stadsspel, teambuildings, een Sinterklaasfeest… De boog moet niet altijd gespannen staan. En op die manier leren we elkaar beter kennen. Beter een goede collega dan een verre vriend”, aldus Kiekens.

 

Evenwichtige work-lifebalance

Naast competitieve loon- en arbeidsvoorwarden zet het AZ Sint-Maria ook heel hard in op een evenwichtige work- lifebalance. “Dat is voor ons enorm belangrijk”, zegt Isabel Alaert (HR Werving & Retentie). “We zorgen er daarom voor dat de werkplanning zeer tijdig klaar is. We voorzien weekend- en avondtoeslagen. En als collega’s door omstandigheden toch last minute moeten worden vervangen, geven we graag een ‘inspringvergoeding’. Flexibiliteit waarderen en belonen we”, aldus Isabel Alaert.

 

In het groen en vlot bereikbaar

Ook de bereikbaarheid blijkt voor veel medewerkers een extra troef. Er zijn tal van rechtstreekse busverbindingen en het station bevindt zich op 15 minuten wandelafstand. “We voorzien ook ruime tussenkomsten voor wie met het openbaar vervoer reist. Wie de voorkeur geeft aan de wagen, kan rekenen op een ruime (gratis) personeelsparking. En wie liever met de (elektrische) fiets naar het werk komt, bieden we een fietsleaseplan aan”, verduidelijkt Katrien Vandersteen (HR Werving & Retentie) 

 

“En zo kunnen we nog even doorgaan. Maar mensen in de zorg verdienen dat ook. We willen hen dan ook waarderen voor de dagelijkse inspanningen die ze leveren voor onze patiënten”, aldus HR-directeur Luc Kiekens. 

Benieuwd? We vertellen je er graag meer over tijdens onze jobbeurs JOBS2CARE4 op dinsdag 29 november van 18u tot 20u in het AZ Sint-Maria!

 

Zorgvacature op jouw maat

We voorzien tijdens JOBS2CARE4 ook een bezoek aan de afdelingen waar je eventueel graag aan de slag wil gaan. Spoed? Of toch liever Pediatrie? Of twijfelde je nog tussen Intensieve Zorgen en Geriatrie? Het maakt niet uit. In ons zorgaanbod vinden we heus wel een vacature op jouw maat. 

 

De hapjes en drankjes zijn trouwens die avond voor onze rekening. Bovendien gaan we enkele deelnemers blij maken met gratis festivaltickets. Of het Rock Werchter of Pukkelpop wordt, verklappen we nog even niet. 

Vooraf inschrijven kan via www.sintmaria.be/jobs2care4

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief