Inschrijvingen in het basis- en secundair onderwijs in HALLE

C21

Inschrijvingen in het basis- en secundair onderwijs in HALLE

Scherm__afbeelding_2023-02-02_om_16
 

Sinds 2020 gebeuren alle inschrijvingen voor het basis- en secundair onderwijs in Groot-Halle via een online aanmeldingssysteem. Zo maakt iedereen kans om zich in te schrijven op zijn of haar favoriete school, zonder dagenlang te moeten kamperen aan de schoolpoort.

Via het online aanmeldingssysteem geef je je voorkeursscholen door. Na de aanmeldingsperiode krijgt je kind een school toegewezen. Let op: pas dan kan je je kind effectief inschrijven. Hou er ook rekening mee dat er vaak meer aanmeldingen dan plaatsen zijn. Informeer je dus op voorhand en duid meer dan 1 school aan. Zo heeft je kind meer kans om in een school terecht te komen waar het zich thuis voelt.
Basisonderwijs
Alle kinderen vanaf geboortejaar 2021 kunnen zich aanmelden tussen 28 februari (10u) en 21 maart 2023 (16u) op www.basisschool-aanmelden.be. Rond 20 april krijg je het resultaat van de aanmelding. Tussen 24 april en 15 mei 2023 kan je je kind inschrijven.
Het online systeem houdt in het lager onderwijs rekening met de volgorde van jouw schoolvoorkeuren. Wanneer de vraag groter is dan het aantal beschikbare plaatsen, gebeurt de toewijzing op basis van de afstand tussen de woonplaats en de gekozen school.
Secundair onderwijs
Op maandag 27 maart 2023 (14u) start de aanmeldperiode voor alle secundaire scholen in Halle. Aanmelden kan tot en met 21 april 2022 (14u) via www.aanmelden.school.
Ook voorrangsgroepen moeten zich in deze periode aanmelden. Welke kinderen krijgen voorrang?

  • (Half)broers en -zussen van leerlingen die al ingeschreven zijn in de secundaire school;
  • kinderen die dezelfde domicilie- of voornaamste verblijfplaats hebben, maar geen gemeenschappelijke ouder(s);
  • kinderen van ouders die in een school werken.

Op 11 mei krijg je het resultaat van de aanmelding. Tussen 16 mei en 12 juni 2023 kan je je kind inschrijven in de toegewezen school. Voor het toewijzen van een school houdt het aanmeldingsregister rekening met de volgorde van jouw voorkeuren. Te veel aanmeldingen? Wanneer de vraag groter is dan het aantal beschikbare plaatsen, gebeurt de toewijzing op basis van een toevalsnummer dat aan elk kind per school wordt toegekend.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 19 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2023
Marc Sluys | 16 mrt 2023
Marc Sluys | 16 mrt 2023

archief