Hoofdzetel Colruyt Group in HALLE officieel aangesloten op eigen waterzuivering

C21

Hoofdzetel Colruyt Group in HALLE officieel aangesloten op eigen waterzuivering

Scherm__afbeelding_2023-02-03_om_22
 

Colruyt Group houdt al jaren haar eigen waterafdruk zo klein mogelijk, via onder andere circulair watergebruik.
Eind 2021 nam Colruyt Group nog een gloednieuwe waterzuiveringsinstallatie in gebruik op het distributiecentrum Dassenveld in Halle. Die installatie zuivert industrieel en sanitair afvalwater voor drie sites in Halle: het distributiecentrum Dassenveld, hoofdkantoor Wilgenveld, en de burelen en de magazijnen op de site Elbeek.
De drie sites samen zijn goed voor een kwart van het totale waterverbruik van de groep. Met een productiecapaciteit van 11 m³ drinkwater per uur, kan de installatie op jaarbasis 90.000 kubieke meter afvalwater opzuiveren tot proceswater en – na toevoeging van hard stadswater – ook drinkwater voorzien. Op die manier verbruikt Colruyt Group op haar centrale sites in Halle nu 90 % minder stadswater.    Al het regenwater dat op de parking en de daken van hoofdzetel Wilgenveld belandt, wordt voortaan opgevangen en afgevoerd naar de waterzuivering.
Rondom alle gebouwen van de Wilgenveld site werden ook afvoerstelsels voorzien om het sanitair afvalwater richting de waterzuiveringsinstallatie op Dassenveld te loodsen. De bestaande parking en riolering vooraan Wilgenveld dateerden van begin jaren 80.
Nu is voor de aansluiting op het waterzuiveringsstation de riolering meteen helemaal vernieuwd. Ze werd volledig gescheiden en de oude septische putten werden eveneens vernieuwd.   Bij de keuze van de groenaanplanting op en rond de site, is er bovendien extra aandacht besteed aan (lokale) biodiversiteit. Er werd tot slot ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om alle leidingen klaar te leggen om in de toekomst nog extra laadpalen te kunnen plaatsen.
Met deze investering maakt Colruyt Group van Wilgenveld een site die volledig futureproof is voor de toekomstige noden en een nog aangenamere plek om te werken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 19 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2023
Marc Sluys | 16 mrt 2023
Marc Sluys | 16 mrt 2023

archief