Na 3 jaar afwezigheid opnieuw een ijspiste in HALLE

C21

Na 3 jaar afwezigheid opnieuw een ijspiste in HALLE

Img_8332
 
Er was een hele tijd geen ijspiste meer op het Stationsplein in Halle. Maar nu is iedeeen klaar om 3 weken ijsplezier te beleven. Er was eerst corona en daarna de energiecrisis. Het is ook een doorstart want de organisatie heeft geen idee waar we deze keer gaan uitkomen.
Om te beginnen is zowat alles duurder geworden. Ons contract met de ijsbouwer werd herzien zodat we als organisatoren nu zelf een groter stuk van de risico’s dragen. Daarom hebben we beslist om Halle Schaatst geen vier weken meer te laten duren maar wel drie. We weten nu al dat we hierdoor minder schaatsers gaan hebben dan de net geen 20.000 van de laatste keer. Maar we hopen toch dat mensen de weg terugvinden naar de ijspiste. 
Er verandert weinig. Er is een overdekte ijspiste van zo’n 800 vierkante meter en men is hierdoor minder afhankelijk van weersomstandigheden. Wie komt schaatsen kan dat zolang ze willen. 
Kerstkroeg
Er komt opnieuw een gezellige en verwarmde kerstkroeg van waar men de schaatsers bezig kan zien. We hebben in de schaatsstand opnieuw voldoende schaatsen in de verhuur van maten 26 tot 50. Handschoenen dragen blijft verplicht.
Schaatsers betalen 9 euro per schaatsbeurt omdat de kosten stegen. Wie meerdere tickets koopt, kan wel korting krijgen.
Vanaf morgen woensdag start de opbouw van de tent.
Op vrijdag 8 december organiseert Halle Events hier een afterwork met dj Marc Huylebroeck van 17 uur tot middernacht.
Pas na 8 december wordt de ijspiste aangelegd die op donderdag 14 december officieel wordt geopend samen met de kerstman. Die avond kan iedereen komen schaatsen aan 4 euro tussen 20 en 22 uur. Vanaf vrijdag 15 december is de ijspiste echt open tot en met zondag 7 januari.
 
"In de  eerste week komen vooral de scholen schaatsen”, zegt Frank Vannerom. Er zijn nu al ruim 2.000 kinderen die langskomen.  In de namiddag is de ijspiste open voor iedereen. In de kerstvakantie openen we elke dag van 10 tot 21 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 22 uur. De kerstkroeg blijft telkens een uur langer open dan de ijsbaan. Op 24 december en op 31 december sluiten we om 17 uur. Op 25 december en op 1 januari blijven we gesloten.”

Bijzondere schaatsmomenten.
Zo kunnen kinderen tussen 5 en 7 jaar oud opnieuw leren schaatsen op zondag 17 december en zondag 7 januari van 10 tot 12 uur tijdens de schaatsinitiatie ‘Kijk, ik schaats’. Op zaterdag 6 januari is de ijspiste tussen 10 en 12 uur gereserveerd voor schaatsers met een beperking. Dan mogen ook rolstoelen en andere hulpmiddelen mee het ijs op. 
 
Alles draait op vrijwilligers
"Van de stad Halle krijgen we logistieke steun”, zegt Frank. Tijdens de 21 dagen open,  zijn er telkens minstens 30 vrijwilligers Halse verenigingen kunnen  zo ook een centje bijverdienen voor hun clubkas. Verenigingen die willen meehelpen, zijn nog altijd welkom en mogen zich melden.
 
Alle info over het event kan je vinden op www.halleschaatst.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2023
marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 28 feb 2024

archief