Leerlingen en leerkrachten delen hun verhaal op Radio cava

C21

Leerlingen en leerkrachten delen hun verhaal op Radio cava

Scherm__afbeelding_2024-04-02_om_11
 

Radio çava?! trekt opnieuw naar scholen in Halle. Tijdens live-uitzendingen vragen leerlingen en leerkrachten liedjes aan die hen hebben geholpen tijdens moeilijke momenten en vertellen ze inspirerende verhalen. Het is een uitloper van de podcast ‘Tzalwelzijn’ die welzijn van jongeren centraal zet.

Vorig jaar lanceerde de stad in samenwerking met Jongerenadviescentrum JAC de podcast ‘Tzalwelzijn’ voor leerlingen van middelbare scholen in Halle. In 5 afleveringen praten jongeren en experts over thema’s als stress, rust, experimenteren en identiteit. De focus ligt op het welzijn van jongeren. Zo verlaagt de drempel om hulp te vragen.
 
Toolbox en podcasts voor leerkrachten
De stad stelt nu ook een toolbox ter beschikking van leerkrachten. Tijdens vakken zoals maatschappelijke vorming en mens en maatschappij gaan ze voortaan met concrete opdrachten aan de slag rond de verschillende thema’s en specifieke hulpvragen. Er worden ook 2 extra podcastafleveringen opgenomen in samenwerking met het JAC en CAW Halle-Vilvoorde voor leerkrachten rond de thema’s stress en rust om ook hun welzijn en veerkracht in de kijker te zetten.
 
Radio çava?!: live radio die luistert
Halle werkt ook samen met JAC en Logo Zenneland voor Radio çava?!. Dat is een live-uitzending in de scholen. Jongerencollectief JEZ! Neemt de helft van de kosten op zich. Tijdens de 2 uur durende uitzending vieren leerlingen en leerkrachten samen de kracht van muziek: met liedjes die hen hebben geholpen tijdens moeilijke momenten en inspirerende verhalen. Op die manier creëren we met Radio çava?! Een platform om alle jongeren te bereiken.
 
Radio çava?! Komt/kwam langs:
 
Op vrijdag 29 maart in de GO! Middenschool
Op vrijdag 26 april in Don Bosco
Op dinsdag 30 april in Sancta Maria Instituut
Op woensdag 8 mei in GO! Technisch Atheneum
In het najaar in het Heilig-Hart & College (datum nog te bepalen)
 
JAC Halle: 02 613 17 02  | jac@cawhallevilvoorde.be
www.jezofficial.be
www.halle.be/tzalwelzijn
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief