HALLE Fanfare en Harmonie maakten wereldreis op Lenteconcert

C21

HALLE Fanfare en Harmonie maakten wereldreis op Lenteconcert

Dsc_0778
 
Men hoefde op 6 april 2024 niet ver te gaan om de wereld te verkennen: de Sint-Martinusfanfare en de Harmonie Sinte-Cecilia van Halle maakten een muzikale wereldreis in Cultuurcentrum ’t Vondel.
Het concert werd stevig ingezet met Alvamar Overture van James Barnes. Dan barstte het orkest uit in Vesuvius (Frank Ticheli) en leek de vulkaan plots heel dichtbij. Na Elegia (Wouter Lenaerts) als bezinningsmoment in Lourdes werden opnieuw alle registers opengetrokken in Fields of Honour (Thierry Deleruyelle) – een blik op de slag bij de Somme tijdens de Eerste Wereldoorlog) – en in Pertshire majesty (Samuel R. Hazo), naar het gelijknamige graafschap in Schotland. Het eerste deel eindigde aan de voet van de Mount Everest met Mt. Everest van Rossano Galante.
Het tweede deel startte met de ingetogen St. Florian Choral van Thomas Doss, een verwijzing naar het koor van Anton Bruckner in het Oostenrijkse Sankt Florian. Met Valdresmarsj van Johannes Hanssens trokken we naar Noorwegen. Drie medleys verklankten ’s werelds grootste popfestivals, met een ode aan Coldplay, Sting en Stevie Wonder. Moondance (Van Morrison) en In the mood (Joe Garland) zorgden voor een afsluiter in stijl. Dirigent Jo Schelkens loodste het orkest als ervaren gids door het programma. 
Op het einde volgde een hulde aan Christophe Chokier, een van de sterkhouders van de Halse Harmonie. Hij werd spelend lid van de vereniging in 1989. Vanaf 1995 maakt hij deel uit van het bestuur, eerst als adjunct-secretaris (1995-2001), vervolgens als secretaris (2001-2009) en ondervoorzitter (2007-2009). Vanaf juni 2009 is hij voorzitter. Christophe kreeg voor zijn inzet een gouden ‘medaille van verdienste’ vanwege de Provincie Vlaams-Brabant.
De muzikanten bereiden zich nu voor op twee aperitiefconcerten op de Halse Grote Markt (20 mei en 23 juni) en de deelname aan de Mariaprocessie op 19 mei. Het is ook al uitkijken naar het Winterconcert op 23 november 2024 in cc ’t Vondel met speciale gast Lady Linn. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief