Weesfietsenactie op 12 juni in centrum HALLE

C21

Weesfietsenactie op 12 juni in centrum HALLE

Scherm__afbeelding_2024-05-23_om_19
 

Op 12 juni is in Halle een weesfietsenactie gepland. De gemeenschapswachten verwijderen die dag alle fietsen die langere tijd niet zijn gebruikt uit de fietsnietjes en -stallingen in het centrum van de stad.

Het aantal fietsers is de voorbije jaren fors gestegen in Halle. We gebruiken met z’n allen dan ook vaker de fietsnietjes en -stallingen in de stad. Jammer genoeg staan er soms ook fietsen die langere tijd niet zijn gebruikt. Om die plekken netjes te houden, organiseert de gemeenschapswacht van de stad op woensdag 12 juni een weesfietsenactie. Zo kunnen fietsers de fietsnietjes en -stallingen in het stadscentrum weer optimaal gebruiken. Ook heeft dit een preventief effect op kleine misdrijven zoals vandalisme en zwerfvuil.
 
Eerst een label
Vanaf woensdag 29 mei doen de gemeenschapswachten van de stad Halle een ronde langs de fietsnietjes en -stallingen in het centrum. Fietsen waarvan ze vermoeden dat ze zijn achtergelaten, krijgen een label. Indien die fietsen op woensdag 12 juni nog altijd gelabeld zijn, worden ze beschouwd als weesfietsen en verwijderd. Voor alle duidelijkheid: de actie geldt niet in de bewaakte Fietspunt-stalling aan het station die wordt uitgebaat door Groep Intro.

Is jouw fiets weg? Geen paniek!
Is jouw fiets verwijderd tijdens de weesfietsenactie? Geen paniek! Alle fietsen worden nog 3 maanden bijgehouden in de Fiets Herstelplaats van Groep Intro in de Poststraat 5. Je kan er elke weekdag terecht van 8.30 uur tot 16.30 uur (op woensdag tot 19 uur). De gemeenschapswachten sturen de foto’s van de weggenomen fietsen ook naar de politie. Zo kunnen de wijkinspecteurs controleren of er fietsen zijn opgehaald die gemeld staan als verloren of gestolen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 jun 2024
Marc Sluys | 09 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 07 jun 2024
Marc Sluys | 05 jun 2024
Marc Sluys | 04 jun 2024

archief