HALLE - PLaats voor 68 woningen aan de Schoolgatweg

C21

HALLE - PLaats voor 68 woningen aan de Schoolgatweg

Buiwingen
 

Een projectontwikkelaar heeft aan het Halse stadsbestuur de vraag gesteld naar de aansnijding van het woonuitbreidingsgebied langsheen de Octaaf de Kerckhove d’Exaerdestraat en de Schoolgatweg in Buizingen. Er zou plaats zijn om 68 woningen te bouwen.

 Het betrokken woonuitbreidingsgebied werd in de woonbehoeftenstudie omschreven als te realiseren op middellange termijn.
Volgens de regelgeving kan een woonuitbreidingsgebied ontwikkeld worden zonder woonbehoeftestudie indien voldaan is aan bepaalde planologische criteria en bijhorende flankerende maatregelen worden genomen.
 
Groen! heeft ernstige bezwaren bij het aansnijden van dit woonuitbreidingsgebied.
Fred Deryckere: “Vooreerst is er nog geen goedgekeurd structuurplan en zolang het structuurplan niet definitief is kunnen in het betrokken plangebied nog fundamentele wijzigingen gebeuren”.
 
Verder vraagt Groen! zich ook af of het wel verstandig is in een heel kort tijdsbestek alle gronden in de onmiddellijke omgeving van de nog te realiseren Suzy-site (meer dan 100 woongelegenheden), ineens vrij te geven.
 
Groen! vindt het wel positief dat er geen appartementsblokken gaan komen maar is wel voorstander om sociale woningen te voorzien.
 
Volgens schepen Picalausa (Open VLD) is het project niet zo prioritair maar is het wel een bijzonder inbreidingsgebied met een degelijke verbinding naar het centrum van Buizingen enerzijds en anderzijds de Alsembergsesteenweg.
 
Ook Marc Snoeck (S.pa) had zijn voorbehoud bij dit project. Volgens hem moet men voorzichtig zijn bij het aansnijden van een woonuitbreidingsgebied.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief