HALLE - Fietsende paashaas breekt eieren op fietspaddrempels

C21

HALLE - Fietsende paashaas breekt eieren op fietspaddrempels

Paashaas_gr
 
Paashaas_kl

In Halle bezorgen de talrijke drempels bij het op- en afrijden van fietspaden de fietsende paashaas kopzorgen.

Ook het comfort van fietspaden, zoals dat van de Nijvelsesteenweg, laat vaak te wensen over zegt de Fietsersbond vzw afdeling Pajottenland.
 
De fietsende paashaas zit dik in de knoei. Omdat onderweg te veel eieren sneuvelen, kan hij slechts bij enkele kinderen langsfietsen. Naast de vele eieren die verloren zijn gegaan door het slechte wegdek zoals kasseistroken en putten, is de paashaas, door het oprijden van fietspaddrempels reeds zijn fietsbel kwijt. Ook het spatbord trilde uiteen en de steun voor het achterlicht brak af. Kosten die wel menig fietser meemaakt, maar nergens in statistieken te vinden zijn.
 
Marc Van Acker van De Fietsersbond: “De slechte toestand van het wegdek zijn ook een bron van onveiligheid. Talrijke fietsers komen hierdoor ten val en doordat fietsers hun aandacht teveel op het wegdek moeten richten, letten ze minder op het overige verkeer, waardoor het risico om bij aanrijdingen betrokken te raken groter wordt. Tevens is slechte verharding een bron van trillinghinder. Trillingen leiden tot gezondheidsklachten, vermoeidheid, energieverlies en discomfort. Fietsers met bijvoorbeeld rug- en andere gewrichtsklachten kunnen extra last krijgen op hobbelende fietspaden”.
 
De paashaas, met name verkeerskundige Richard Severijns van de Fietsersbond zou het sterk appreciëren mocht het stadsbestuur de bestaande fietsinfrastructuur en het wegdek onder handen nemen. Tevens kan de stad drempelloze overgangen tussen fietspad en rijbaan opnemen in hun lastenboek bij Openbare Werken en via de opleveringen van de werken kan dit ook afgedwongen worden.
De fietsende paashaas hoopt volgend jaar zonder schade paaseieren te kunnen leveren aan alle kinderen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief