SINT-GENESIUS-RODE/HALLE - OLV Instituut Rode gaat spreken met 8 astronauten

C21

SINT-GENESIUS-RODE/HALLE - OLV Instituut Rode gaat spreken met 8 astronauten

Ruimtevaart__1_
Ruimtevaart__2_
 

In 2002, naar aanleiding van de lancering van de Belgische kosmonaut Frank De Winne naar de ruimte, werd er een wedstrijd voor secundaire scholen georganiseerd. Het ging om de ‘Euro Space contest 2002’.

Toen werd het O.L.V. Instituut van Sint-Genesius-Rode uitverkoren en nu mogen ze gaan spreken met 8 astronauten in Brussel.
 
Hilde Debruyn nam met haar toenmalige klas 1 Ab-Latijnse van het O.L.V. Instituur Sint-Genesius-Rode deel aan de wedstrijd. Er was een driedaagse ruimteklas mee te winnen in het Euro Space Center van Redu/transinne. En wat bleek… ze mochten voor drie dagen naar Redu.
 
Hilde Debruyn: “Nu Frank de Winne binnenkort opnieuw naar de ruimte vertrekt (voor 6 maanden deze keer) nam ik opnieuw contact op met de organisatoren van toen. Veel van de leerlingen uit het toenmalige 1Ab volgen de richting wetenschappen (nu in het zesde jaar) en blijven geboeid door de ruimtevaart. Ik vroeg me af of er nu ook iets speciaals werd georganiseerd. En ja, er is een ontmoeting gepland tussen jongeren en maar liefst 8 astronauten, waaraan we terug mogen deelnemen”.
 
Volgende astronauten zullen aanwezig zijn: Dirk Frimout, Mario Runco, Loren Acton, Vladimir Remek, Dimitriu Prunariu et Bertalan Farkas.
Ook de volgende professoren nemen deel aan het evenement: P. Claeys (VUB) en Prof Kockaert (IASB).
 
Eerst was die meeting voorzien in het Paleis der Academiën in Brussel, maar de locatie is veranderd omwille van de belangstelling. Het evenement zal nudoorgaan in de grote aula van Universiteit Brussel (EHSAL), Stormstraat 6 te 1000 BrusselZij stuurden een gemotiveerde aanvraag binnen en werden weer geselecteerd. Op dinsdag 8 april komen deze astronauten praten over de opwarming van de aarde en over de aarde vanuit de ruimte gezien.
 
De juf en de leerlingen weten nog heel goed hoe het er in 2002 aan toe ging in Redu.
Voor de leerlingen was dit en onvergetelijke ervaring. Want als extraatje mochten ze een rechtstreekse vraag stellen aan De Winne in het ISS met rechtstreeks videocontact er bovenop. Het was een evenement van jewelste voor hen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief