HALLE - Subsidiering voor sportverenigingen aangepast

C21

HALLE - Subsidiering voor sportverenigingen aangepast

Sport_lembeek_kl

Naar aanleiding van het nieuwe Halse sportbeleidsplan en het te verdelen subsidiebedrag wordt het bestaande subsidiereglement aangepast. Het nieuwe subsidiereglement is gebaseerd op een puntensysteem met kwalitatieve eisen. Zo is een betere controle mogelijk en kunnen bepaalde eisen niet meer  omzeild worden.

Het bestaande subsidiereglement gaf vaak aanleiding tot het omzeilen van bepaalde eisen. Met het nieuwe puntensysteem zal dat niet meer mogelijk zijn. Nu het subsidiebedrag bijna verdubbeld is, zijn ook de kwalitatieve eisen voor het in aanmerking komen van subsidiëring uitgebreider en strenger.
De kwalitatieve eisen die toegevoegd zijn aan het bestaande reglement zijn de technische begeleiding door trainers met officiële diploma’s, het beschikken over een sporttechnische commissie, het organiseren van sportstages en sportkampen naast de gebruikelijke wedstrijden en trainingen, het organiseren en volgen van bijscholingen en het creëren van een goede clubsfeer.
 
Het aanvraagformulier moet precies ingevuld worden en er zijn meer verplichte bijlagen, zodat een betere controle mogelijk is. Wat niet duidelijk is of ontbreekt, komt niet in aanmerking voor de puntentoekenning en in geval van vaststelling van fraude bij het indienen van de subsidieaanvraag wordt de vereniging gedurende drie jaren geschorst van mogelijke subsidiëring.
 
Ook de uitbetalingstermijn is gewijzigd. Het decreet op het Sport-voor-allen-beleid zegt dat de subsidies die betrekking hebben op een bepaald
werkingsjaar in datzelfde jaar moeten uitbetaald worden. Daarom zal de berekeningstermijn gelden van september tot augustus erop volgend. Het
subsidiebedrag wordt dan uitbetaald voor 31 december van het betrokken jaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2008
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 jun 2024

archief