ROOSDAAL - Steven Van Bont (sp.a) hekelt de houding van het gemeentebestuur ten aanzien van de lokale voetbalclubs

C21

ROOSDAAL - Steven Van Bont (sp.a) hekelt de houding van het gemeentebestuur ten aanzien van de lokale voetbalclubs

Stevenvanbondt

In een artikel in Het Laatste Nieuws van 14/4/2008 wordt geen fraai beeld geschetst van de Roosdaalse voetbalclubs. VK Borchtlombeek en Pamel 88 zijn al zeker van de degradatie naar 4de provinciale, Denderzonen Pamel vecht nog voor het behoud. Alle 3 wijzen ze naar het gemeentebestuur dat volgens hen weinig tot geen inspanningen doet om hen te ondersteunen. Burgemeester Christine Hemerijckx en schepen van sport Johan Van Lierde verdedigen zich echter door te stellen dat het gemeentebestuur wél voor voldoende ondersteuning zorgt. Oppositieraadslid Steven Van Bont (sp.a) hekelt dit standpunt en stelt dat sport in Roosdaal al jarenlang stiefmoederlijk wordt behandeld.

Steven Van Bont:”Het artikel over de toestand van het voetbal in onze gemeente kwam bij mij helemaal niet als een verrassing aan en de verzuchtingen van de ploegen zijn al langer gekend. Ik woon regelmatig wedstrijden bij van de 3 clubs en hoor daar telkens dezelfde geluiden. Daarnaast ben ik ook actief als scheidsrechter en weet ik ook hoe het er in de omliggende gemeenten aan toe gaat. Wel ik kan dus gerust stellen dat Roosdaal hopeloos achterloopt op haar buurgemeenten.”
Van Bont licht zijn standpunt toe met enkele concrete cijfers waarover hij beschikt:”De burgemeester haalt aan dat de gemeente de clubs ondersteunt met maaibeurten. Dit is waar, maar deze beurten zijn beperkt tot 3 per jaar per club. Dat is toch een drogmaatregel! De velden moeten op zijn minst wekelijks gemaaid worden. Met die 3 beurten schieten de clubs dus niet veel op. Daarnaast wordt er gesproken over de financiële ondersteuning. De clubs krijgen een toelage via de sportraad. Voor het werkingsjaar 2006-2007 heb ik even opzoekingswerk verricht naar de omvang van deze subsidies. Pamel 88 heeft welgeteld €436 gekregen. De eerste ploeg van Denderzonen Pamel was goed voor €325, maar krijgt deze niet door een schuldaflossing uit het verleden. De dames van de Denderzonen mochten €220 bijschrijven op de rekening en de jeugd was goed voor €907. VK Borchtlombeek is zelfs geen lid van de sportraad en maakt daardoor geen aanspraak op subsidies. Ik weet niet wat de CD&V-meerderheid onder degelijke financiële ondersteuning verstaat, maar dit is echt wel ontoereikend. Een club met een jeugdwerking moet immers 7 dagen op 7 draaien. Dat houdt verwarmings-, elektriciteits-, water- en heel wat andere onkosten in. Met de opbrengst van de kantine en het jaarlijks eetfestijn alleen beredder je het dan niet.”
Ook over de plannen omtrent een toekomstige sportaccommodatie reageert Van Bont sceptisch:”Ik ben al sinds 1999 politiek actief en sinds 2006 verkozen. Sindsdien heb ik van de vorige en de huidige schepen steeds de belofte gehoord dat er werk zou gemaakt worden van een sportaccommodatie. Wel in het financieel meerjarenplan dat loop tot en met 2011 is er niets terug te vinden van dergelijke investeringen. Meer nog, het onlangs goedgekeurde sportbeleidsplan voor de periode 2008-2013 heeft het alleen over ‘de opname van de realisatie van geplande outdoor-infrastructuur en het aanleggen van een polyvalent kunstgrasterrein’ en dit vanaf 2011 of 2012. Over het financiële plaatje wordt al helemaal met geen woord gerept. De burgemeester heeft na haar aanstelling plechtig verklaard dat dit één van haar prioriteiten zou zijn. Ik ga haar daar zeker aan herinneren als er in 2012 nog niets is van gekomen en er voor dood wordt gezwegen bij de gemeenteraadsverkiezingen.”
Daarnaast heeft Steven Van Bont nog een uitsmijter in verband met een mogelijke fusie:”Ik studeer voor het ogenblik sportmanagement aan de VUB en werk gelijktijdig mijn thesis af aan de UGent. Deze handelt over de verbondenheid van lokale voetbalclubs met de lokale politiek. Daarin ga ik ook na wat de mogelijke voor- en nadelen kunnen zijn van fusies. Wel ik kan u verzekeren dat de teneur bij zowat alle clubs dezelfde is: er zijn meer voor- dan nadelen, vooral in kleinere gemeenten. De voorbeelden in de streek zijn legio. Dat schepen Johan Van Lierde stelt dat hij zo snel mogelijk met de clubs wil gaan samen zitten, daar ga ik hem dan ook over interpelleren op de volgende gemeenteraad.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2008
Persbericht - Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief