ROOSDAAL - Plechtige inhuldiging van 25 sociale huurappartementen

C21

ROOSDAAL - Plechtige inhuldiging van 25 sociale huurappartementen

Huurappartementen_kattem_foto_tom_vierendeeels__2_
Huurappartementen_kattem_foto_tom_vierendeeels__1_
Huurappartementen_kattem_foto_tom_vierendeeels
Huurappartementen_kattem_foto_tom_vierendeeels__3_
Verkaveling_kattem_foto_tom_vierendeels
Verkaveling_kattem_foto_tom_vierendeels__1_
Verkaveling_kattem_foto_tom_vierendeels__3_
Verkaveling_kattem_foto_tom_vierendeels__4_
 

Zaterdag werden de 25 nieuwe sociale huurappartementen in het Pastoor J. De Bonderf (Kattem) plechtig ingehuldigd. Het mooie weer zorgde voor heel wat kijklustigen die tevens kwamen luisteren naar de toespraken van Karel Janssens (Directeur Providentia), Christine Hemerijckx (burgemeester Roosdaal), Jean-Pol Olbrechts (Gedeputeerde provincie Vlaams-Brabant) en Hubert Lyben (gedelegeerd bestuurder van de V.M.S.W.). Tussen de toespraken door zorgde de Koninklijke fanfare “De Eendracht” uit Borchtlombeek voor de muzikale opluistering. Ook pastoor Hans Decancq was aanwezig om de kapel in te wijden. Achteraf kon iedereen er terecht op de receptie.

“De provincie Vlaams Brabant heeft de doelstelling het verhogen van het aantal sociale huurwoningen, de spreiding hiervan en het verbeteren van de woonkwaliteit”, zegt gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts. “Dit doen we onder andere door het ondersteunen van sociale woonprojecten. Door de sloop van leegstaande, verkrotte, panden langs de Kattemstraat en het bouwen van 25 appartementen, gespreid over 5 blokken, hebben we tevens een kankerplek weggewerkt in het centrum van Kattem. Door het subsidiëren van 13 woningen hebben we ook een vermindering van de basishuurprijs bekomen.”.
 
Beknopte historiek van het project:
 
Al vanaf half 1998 waren er plannen om een woongebied te vernieuwen. Uiteindelijk werd Kattem afgebakend als woonvernieuwingsgebied. In de loop van 1999 vestigde schepen Leon Brion de aandacht op enkele bouwvallige panden langs de Kattemstraat. In de zitting van 18 december 2000 werd het voorstel, om een sociaal woonproject in Kattem te starten, goedgekeurd door het College van Burgemeester en Schepenen. In 2001 besliste minister Johan Sauwens om het project “Kattemstraat” te erkennen en hierdoor werden er subsidies geraamd en geprogrammeerd voor verwerving en sloop woningen en bouw van sociale huurwoningen. Eind 2001 werd dan een startvergadering gehouden om de bouwwerken en de infrastructuurwerken op elkaar af te stemmen. De werken werden gestart op 17 oktober 2005 en de ruwbouw werd uitgevoerd in de loop van 2006 en 2007. Van eind 2007 werden de appartementen officieel verhuurd. Eén appartement werd buiten het sociaal huurstelsel verhuurd, namelijk aan het OCMW van Roosdaal. Dit wordt gebruikt om mensen tijdelijk onderdak te bieden die geen woning meer bezitten door bijvoorbeeld een brand.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2008
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief