ROOSDAAL - Officiële opening gemeenschapscentrum “Het Koetshuis”

C21

ROOSDAAL - Officiële opening gemeenschapscentrum “Het Koetshuis”

Opening1
 
Opening2
Opening3
Opening6
 
Opening4
Img_8221
Opening7
 
Opening8
 

Vrijdagavond was het dan zover. Het gemeenschapscentrum “Het Koetshuis” werd officieel overgedragen van de gemeente naar een Autonoom Gemeentebedrijf (AGB), dat een eigen rechtspersoonlijkheid heeft en in grote mate autonoom kan werken.

Het was Kamervoorzitter Herman Van Rompuy die samen met het college van burgemeester en schepenen de gedenkplaats mocht onthullen van een gemeenschapscentrum te midden van een uitgestrekt groen kader. Onder de aanwezigen waren ook Etienne Schouppe, staatssecretaris voor Mobiliteit, Michel Doomst, volksvertegenwoordiger en burgemeester van Gooik, en nog verscheidene andere burgervaders uit de naburige gemeenten.
Dit prachtig gerestaureerd koetshuis en zijn nieuw ondergronds aanhangsel heeft heel wat in zijn mars. Naast een schouwburg van 280 zitplaatsen, uitgerust met alle denkbare multimedia, vinden hier eveneens jeugdhuis “Splinter” en muziekacademie “August De Boeck” onderdak. Beiden worden verbonden via een cafetaria met cateringmogelijkheden. Reken hierbij nog een polyvalente zaal voor 50 personen, een danszaal, tentoonstellingsruimten in de gewelfde kelders, een prachtige zolder, een ruime parking langsheen de Kristus Koninglaan en de mogelijkheid tot organisatie van openluchtactiviteiten.
Vandaag en morgen ligt de weg open voor het grote publiek om kennis te maken met de infrastructuur van het gemeenschapscentrum tijdens de opendeurdagen, waar U zich kan laten verrassen door Roosdaals talent, en waar U een handig kennismakingspakket en een drankje aangeboden wordt.
Indien men nu nog de infrastructuur volledig toegankelijk kan maken voor mensen met een handicap, moet elke Roosdaalnaar zich gelukkig kunnen prijzen, met de aanwinst van dit cultuurcentrum.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief