ROOSDAAL - Uitreiking brevetten bij de Gezinsbond afdeling Pamel

C21

ROOSDAAL - Uitreiking brevetten bij de Gezinsbond afdeling Pamel

Bondpamel1
 
Sv103035
 
Sv103056
 
Sv103043
 

Vorige woensdag, 25 juni, werd het tweede seizoen van watergewenning en kleuterzwemmen afgesloten met maar liefst 91 kinderen. En uiteraard hoort daar de uitreiking van diploma's of brevetten bij. Alle deelnemers ontvingen hun brevet uit handen van onze sportverantwoordelijke Patrick Haelterman. De beginnertjes kregen les van Maaike en ontvingen het brevet van Waterrakker, dit wil zeggen dat ze alleen onder de douche kunnen, kopje onder kunnen gaan en op handen door het water kunnen kruipen. De tweede groep stond onder leiding van Nathalie en mogen zich nu een Waterrobbedoes noemen. Zij kunnen met hulp van de kant springen, een voorwerp oprapen van de bodem en door het water getrokken worden. De derde groep werd begeleid door Dirk en kregen het brevet van Waterbengel. Hier wordt vooral de voetbeweging aangeleerd, in het water springen zonder hulp en weer op de kant geraken en leren drijven met een plankje.

De vierde groep stond onder leiding van Sofie en zij kregen het brevet van Waterrat, hier wordt er geoefend om armen en benen samen te gebruiken, zij kunnen de lengte van het zwembad overzwemmen met behulp van een zwemgordel, gehurkt op 1 knie, van de kant het water induiken en onder water door een hoepel zwemmen. De laatste en meteen ook grootste groep hadden Kenny en Ilse als begeleiders en mogen zich vanaf nu Waterspetter noemen. Hier wordt gewerkt aan de individuele afwerking, de correcte ademhaling. Zij kunnen in het water duiken en de volledige afstand van het zwembad overzwemmen zonder hulpmiddelen, in het water een koprol maken en watertrappelen.
De Gezinsbond van Pamel  danken alle deelnemers en hun ouders voor het in hun gestelde vertrouwen en hopen iedereen volgend seizoen, allemaal terug te zien. Dit derde seizoen gaat van start op woensdag 10 september, maar iederéén krijgt nog een uitnodiging. Ook werd er een dankwoord uitgesproken door het bestuur aan al de lesgevers, Maaike, Nathalie, Gertjan, Dirk, Sofie, Ilse en Kenny en ook aan de vaste redder van dienst, Paul.
Patrick en Paul, die elke week het onthaal deden, wensen iederéén een prettig en welverdiend verlof en tot in september!!!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief