ROOSDAAL - Man zwaar verbrand door steekvlam (met UPDATE)

C21

ROOSDAAL - Man zwaar verbrand door steekvlam (met UPDATE)

Editiepajot_borchtlombeek_schouwbrand_foto_tom_vierendeels__3_
 
Editiepajot_borchtlombeek_schouwbrand_foto_tom_vierendeels
Editiepajot_borchtlombeek_schouwbrand_foto_tom_vierendeels__1_
Editiepajot_borchtlombeek_schouwbrand_foto_tom_vierendeels__2_
 

Zondagavond omstreeks 18u35 werd er algemeen brandalarm geslagen bij brandweer Lennik. Volgens de oproep was er een huisbrand in de Schoofveldstraat3 in Borchtlombeek, bij een gezin van Moldavische afkomst.

Bij aankomst van brandweer en civiele bescherming bleek er echter geen brandhaard te zijn. De man had een vloeistof op een houtkachel gegoten en hierdoor ontstond er een grote steekvlam die de man vol op het lichaam trof. Zo raakte hij zwaar verbrand. Zijn vrouw heeft hem dan naar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heenbeek gebracht en verwittigde in een paniekreactie ook de brandweer. Verder raakte niemand van het gezin gewond. Het brandende hout werd gedoofd en de schouw geïnspecteerd.
 
UPDATE POLITIE TARL
 
Man levensgevaarlijk gekwetst bij brand in Roosdaal (Borchtlombeek) Schoofveldstraat.
Zondagavond wilde de bewoner Veli K (40jaar) zijn open haard aansteken. Omdat het vuur niet wilde aanwakkeren goot hij er een brandversneller op. Het gevolg was een grote steekvlam waardoor de man verbrand raakte.
Zijn echtgenote heft hem snel onder douche gezet om hem af te koelen en vervolgens is zij zelf met hem naar het Erasmusziekenhuis in Anderlecht gereden. Daar stelde men vast dat de man zeer zware brandwonden (tweede en derde graad) had. Hij werd doorgevoerd naar het brandwondencentrum te Neder – Over – Heembeek. Betrokkene was deze morgen nog steeds in levensgevaar. Het parket en de burgemeester werden van de feiten op de hoogte gebracht. Civiele Bescherming en Brandweer Lennik hebben de nodige bluswerken uitgevoerd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2008
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief