ROOSDAAL start zijn zwerfvuilcampagne met een affichecampagne.

C21

ROOSDAAL start zijn zwerfvuilcampagne met een affichecampagne.

Editiepajot_roosdaal_houroosdaalnetjes_01_willy_appelmans
 

De affiche, die reeds als voorblad van de laatste editie van het gemeentelijke infoblad werd aangekondigd, zal worden bedeeld in de handelszaken, horeca, banken, post, pwa, ocmw, gemeente,bib, scholen, sportterreinen, ...

De zwerfvuilcampagne zal afgerond worden met een algemene opruimactie in maart 2009 waarbij de scholen en verenigingen worden uitgenodigd hieraan deel te nemen.
 
Het gemeentebestuur wil hiermee een duidelijk signaal geven dat ze het vervuilen van de omgeving wil terug dringen. Ze roept dan ook alle inwoners op om hun burgerzin te activeren en samen met de toezichthoudende ambtenaren (politie, gemeenschapswachter en milieuambtenaar) de strijd aan te binden tegen dit storend fenomeen.
 
Het is verkeerd te denken dat het probleem van zwerfvuil alleen een zaak is voor de toezichthoudende ambtenaren en dat men als inwoner hierin geen verantwoordelijkheid te dragen heeft.
 
De kosten die het gemeentebestuur maakt en moet maken om de vervuiling op te ruimen of te dringen komen uiteindelijk ten laste van iedere burger, bijgevolg is ieder van ons betrokken partij.
 
In de rand wenst het gemeentebestuur ook de inwoners te informeren dat de toezichthoudende ambtenaren de opdracht gekregen hebben een nultolerantie aan te houden ten aanzien van het illegaal verbranden (verbranden van afval is verboden, alleen snoeihout kan worden verbrand op meer dan 100 meter van woningen, straten en bossen). Daarom wordt er voor het deponeren op het containerpark van groenafval (snoeiafval) geen retributie aangerekend.
Voor meer inlichtingen kan u steeds terecht bij  de schepen van leefmilieu Glenn Heyvaert (GSM 0499/211580).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief