Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe voor een uur Leerkracht in het Immaculata Maria Instituut in ROOSDAAL

C21

Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe voor een uur Leerkracht in het Immaculata Maria Instituut in ROOSDAAL

Editiepajot_roosdaal_imi_en_schouppe_foto_jacky_delcour__2_
 
Editiepajot_roosdaal_imi_en_schouppe_foto_jacky_delcour
Editiepajot_roosdaal_imi_en_schouppe_foto_jacky_delcour__1_
Editiepajot_roosdaal_imi_en_schouppe_foto_jacky_delcour__3_
Editiepajot_roosdaal_imi_en_schouppe_foto_jacky_delcour__4_
Editiepajot_roosdaal_imi_en_schouppe_foto_jacky_delcour__5_
Editiepajot_roosdaal_imi_en_schouppe_foto_jacky_delcour__6_
 

De klas van juf Evy van het zesde leerjaar van het Immaculata Maria Instituut (IMI) in Ledeberg (Roosdaal) kreeg dinsdag bezoek van de staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) en het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid inzake het lanceren van een nieuwe actie om de zichtbaarheid van kinderen in het verkeer te verhogen. Met een wedstrijd voor leerlingen van het zesde leerjaar willen zij de scholieren sensibiliseren voor het belang van “zien” en “gezien worden” in het verkeer, zeker wanneer de korte en donkere dagen voor de deur staan. Na de les deelde staatssecretaris Etienne Schouppe aan gans de klas fluohesjes uit.

Alle klassen van het zesde leerjaar in heel het land kunnen deelnemen en maken zo kans om één van de 500 pakketten met fluohesjes voor de hele klas te winnen. Elk pakket bevat 50 toffe fluohesjes. Meespelen is eenvoudig. Op de website www.samenopvallen.be  krijgen de deelnemers vijf meerkeuzevragen over zichtbaarheid in het verkeer voorgeschoteld. Ze kunnen de vragen samen met de hele klas - en met de nodige toelichting van de leerkracht oplossen.
 
De antwoorden op de vragen zijn terug te vinden in de brochure "Val op Veilig! Val veilig op!" van het BIVV ( www.bivv.be ). Zo legt de brochure bijvoorbeeld uit dat je je zichtbaarheid aanzienlijk kan verhogen met aangepaste kledij en accessoires: overdag en bij slecht weer zorgen felle kleuren of fluotinten ervoor dat je beter opvalt. Heldere kleuren en vooral reflecterende accessoires op dezelfde hoogte als de dimlichten van auto's zorgen ervoor dat je ook in het donker beter zichtbaar bent. 's Nachts zien automobilisten je tot op ongeveer 20 meter als je donkere kledij draagt, tot op 50 meter als je heldere kleuren draagt, en tot op maar liefst 150 meter met reflecterend materiaal! Als je weet dat een auto met een snelheid van 50 km/uur al 26 meter nodig heeft om tot stilstand te komen, dan begrijp je al snel dat het gebruik van reflecterende accessoires zeker kan- helpen om erg onaangename verrassingen te vermijden.
 
Om goed zichtbaar te zijn, gedraag je je als weggebruiker best ook verkeersveilig: kies een veilige oversteekplaats als je te voet bent, neem met je fiets de correcte plaats in op ` de rijbaan, vermijd bruuske manoeuvres, hou rekening met de dode hoek van auto's en vrachtwagens...
De wedstrijd loopt tot en met 14 november. Elke klas kan, via de verantwoordelijke leerkracht, slechts één keer haar geluk beproeven. De winnaars ontvangen ten laatste begin december hun fluohesjes en een certificaat voor verkeersveilige klas.
 
Samen opvallen, da's goed gezien.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2008
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief