ROOSDAAL - Fanfare “De Eendracht” huldigt zijn verdienstelijke leden

C21

ROOSDAAL - Fanfare “De Eendracht” huldigt zijn verdienstelijke leden

Editiepajot_roosdaal_fanfare_01_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_fanfare_02_willy_appelmans
Editiepajot_roosdaal_fanfare_03_willy_appelmans
Editiepajot_roosdaal_fanfare_08_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_fanfare_04_willy_appelmans
Editiepajot_roosdaal_fanfare_05_willy_appelmans
Editiepajot_roosdaal_fanfare_06_willy_appelmans
Editiepajot_roosdaal_fanfare_07_willy_appelmans
 

Tijdens hun jaarlijks Cecilia-feest van de Koninklijke Fanfare “De Eendracht” uit Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek werden verdienstelijke leden gehuldigd. Reeds 176 jaar maakt deze fanfare deel uit van het cultureel leven van dit mooiste dorp van Vlaams-Brabant. Zou Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek zonder fanfare niet hetzelfde betekenen dan een café zonder bier?  Deze vereniging waar zowel jeugd als volwassenen aan deelnemen, heeft maar één interesse: de mensen een goed gevoel geven. Reden genoeg dus om deze in stand te houden.

Doch zo’n vereniging zou niet kunnen bestaan zonder de hulp van sociale mensen die zich achter de schermen steeds engageren en altijd klaar staan om bij elke gelegenheid de handen uit de mouwen te steken. Wiske Van Opdenbosche en Denise Tielemans kregen een trofee overhandigd om hun vijvendertigjare gratis en belangeloze inzet voor de fanfare.

Uiteraard kan een fanfare niet bestaan zonder muzikanten, daarom vond het bestuur het ook een geschikte gelegenheid om Koen Devits, Dries Quinteyn, Guy Van Damme en Bram Vanderschueren een medaille te overhandigen voor hun vijf jaar trouw aan deze fanfare. Deze benjamins zijn ontegensprekelijk de toekomst van “De Eendracht”.

Ook werd Frans Vanderschueren gehuldigd voor zijn veertigjare loopbaan als muzikant, steeds trouw op post, een man van weinig woorden, maar zeker iemand waar je steeds beroep op kan doen. Ook Frans kreeg een trofee overhandigd samen me een “akte van erkentelijkheid”.

Tenslotte was er nog de kers op de taart: Armand De Strijcker, die met zijn 69-jarige loopbaan één van de langste loopbanen als muzikant de geschiedenis van Lombeek, zelfs van gans België kan ingaan. Een ding staat als een kei boven water: Armand heeft een hart voor muziek. Overal waar hij kon, wou en zou hij zijn instrument bespelen. Muziek loopt als een rode draad door zijn leven.

Als grootste eerbewijs aan deze grootheid in de muziek overhandigde Eddy Wastiels, voorzitter van de Koninklijke Fanfare “De Eendracht”  hem zijn muziekinstrument en een akte van erkentelijkheid.

Voorzitter Eddy Wastiels mag terecht fier zijn op zijn fanfare. De sfeer van echte vriendschap en gedrevenheid vindt men zeker terug in de mixte van jonge en oudere muzikanten, die de muziek allen in hun hart dragen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief