ROOSDAAL - Voorleesfeest van de bib

C21

ROOSDAAL - Voorleesfeest van de bib

Bib

Kinderen van vier tot twaalf jaar zakten  af naar het Koetshuis voor het voorleesfeest van de bib van Roosdaal. De voorleesvrijwilligers Betty Geeroms, Liesbet-Ann Verbruggen en Hilde Van De Voorde en leerkrachten en leerlingen van de Academie August De Boeck verrasten hen met verhalen, opgeluisterd met muziek.

De avondvoorstelling, bedoeld voor jongeren en volwassenen, bleef boeien tot het einde:

Sylva Van Lierde, rustig mijmerend; Emile Ringoot, gedurfd en pikant; Liesbet-Ann Verbruggen, Evelien Van Nuffel, Isabel Vanderschueren, Sofie De Mars en Kris Van de Weyer, wervelend met ‘de ronde van de bib’ en nadien met fragmenten uit reis-, historische en waar gebeurde verhalen waarna er afgesloten werd met een vrolijk stukje uit de Decamerone.

De poëzie van Erik Heyman bracht weer rust en stof tot nadenken, en tenslotte slaagde misdaadauteur Patrick De Bruyn er in de toehoorders op het verkeerde been te zetten met een bizarre vertelling, de spanning opdrijvend, ervan genietend ons achteraf opgelucht te zien ademhalen;

Greet Bulté praatte de avond vloeiend aan elkaar, zij had het over het belang van voorlezen en voorgelezen worden.

Leen Janssens bracht sfeer met hemelse pianoklanken.

Danny Cooremans ontfermde zich over de techniek waardoor alles gesmeerd liep.

Het voorleesfeest van de bib smaakte naar meer. De voorleesweek 2009 is nog ver, toch denken ze nu al aan een vervolg, misschien in een ander kleedje, maar even verrassend, pittig en warm.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief