ROOSDAAL - Dag van de Aardbei viert diamanten jubileum

C21

ROOSDAAL - Dag van de Aardbei viert diamanten jubileum

Editiepajot_ingezonden_dag_van_de_aardbei_05052015
 

Op zondag 10 mei vindt van 10 tot 18 uur de Dag van de Aardbei plaats in het Proefcentrum Pamel in Roosdaal. Dit jaar viert het evenement zijn diamanten jubileum. De aardbeientelers stellen voor de 60ste keer de mooiste exemplaren van deze rode vrucht voor aan de bezoekers.

Op het programma staan verder proeverijen met streekproducten, culinaire demonstraties, rondleidingen, een wandeling, een bedrijfsbezoek en randanimatie, allen in het teken van de aardbei.

‘Om de consument kennis te laten maken met alle aspecten van de aardbeien organiseren we jaarlijks een Dag van de Aardbei’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. ‘Het evenement vindt plaats bij het begin van het aardbeienseizoen. Tijdens deze dag staat de promotie van de Vlaamse aardbei centraal. Uiteraard besteden we ook aandacht  aan aardbeien als Vlaams-Brabants streekproduct’.

 

Proeven van aardbeien - In het provinciale Proefcentrum Pamel in Roosdaal kunnen bezoekers van 10 tot 18 uur genieten van aardbeien in alle vormen, kleuren en geuren. Zo kan men proeven van lekkere hapjes, streekproducten en aardbeien, een bezoekje brengen aan bij het aardbeienbedrijf van Peter en Wouter De Deyn  of een rondleiding volgen langs biologische proefvelden.

60 kaarsjes op de aardbeientaart - De aardbeientelers stellen voor de 60ste keer hun allerfraaiste aardbeien tentoon. Het Koninklijk Nationaal Verbond van Aardbeientelers organiseert sinds 1955 de nationale aardbeiententoonstelling. De aardbeien van elke teler worden gekeurd door een jury op kleur, dikte en vorm. Aardbeientelers met de beste vruchten vallen in de prijzen. Na de prijsuitreiking worden de aardbeien verkocht  aan het grote publiek.

Deze 60ste editie zal ook merkbaar zijn gedurende de hele Dag van de Aardbei. Oude foto’s, materialen en andere attributen maken de link naar 60 jaar aardbeienteelt.

 

De Dag van de Aardbei is een organisatie van de provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met het Koninklijk Nationaal Verbond van Aardbeientelers, Proefcentrum Pamel, COOVI, zorgboerderij De Valier, Pajottenland+, de gemeente en bibliotheek Roosdaal, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, Pasar, Pro Natura, BelOrta en Euroveiling.

 

Adres: Proefcentrum Pamel, Molenstraat 26 in Roosdaal.

 

Meer info: www.dagvandeaardbei.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 04 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 26 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief