ROOSDAAL - Expo bij Zonnelied

C21

ROOSDAAL - Expo bij Zonnelied

Editiepajot_roosdaal_zonnelied_01_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_zonnelied_02_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_zonnelied_03_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_zonnelied_04_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_zonnelied_05_willy_appelmans
 

Zonnelied vzw, Tehuis niet-werkenden en dagcentrum voor personen met een verstandelijke handicap organiseerde haar expo in het Gemeenschapscentrum ’t Koetshuis.  Om hun organisatie en haar werking bekend te maken bij een breder publiek waren scholen, werkzoekenden en inwoners van de gemeente Roosdaal van harte welkom op deze dag.

Tijdens deze expo stellen de verschillende diensten zich voor op hun geëigende manier met als doel: voorstelling eigen werking, informatie en nut voor het werk, …   

Ze focussen zich tijdens deze dag vooral op: informatie en ontmoeting. Deze dag is een ideaal moment om stap voor stap kennis te maken met de concrete werking van een organisatie in de gehandicaptensector. Het geeft de kans om kennis te maken met opvoeders, ergotherapeuten die dagdagelijks op de werkvloer staan en onze sector beter te leren kennen en begrijpen.

Na de inleiding door Christine Hemerijckx, burgemeester Roosdaal, kon ieder een kijkje nemen in de kelders of zolder van Het Koetshuis  waar de werkjes tentoon gesteld werden.

De vzw Zonnelied ontstond in 1980 in de schoot van de Zusters Franciscanessen van Borchtlombeek, die reeds het MPI St. Franciscus, de Scholengemeenschap St. Franciscus en Zonnestraal vzw hadden gesticht. De vzw Zonnelied bood op één centrale campus opvang voor honderd volwassen vrouwen met een matige tot ernstige mentale handicap. Dat was het antwoord van geëngageerde leken en religieuzen op een vraag van toen.

Nu, zo’n 25 jaar later,  is de vzw Zonnelied geëvolueerd tot een organisatie die globaal beschouwd, opvang en begeleiding biedt aan zo’n 200 mannen en vrouwen met een handicap. Die groei geeft uiting aan de missie van de vzw om haar steentje bij te dragen aan de maatschappelijke vraag naar bijkomende opvang en begeleiding van personen met een handicap.

Van één groot centraal ‘bezigheidshome’ in Roosdaal is de vzw Zonnelied geëvolueerd naar een gedecentraliseerd netwerk van vijf clusters die kleinschaliger en inclusiever méér tegemoet wil komen aan de particuliere zorg en begeleidingsvraag van volwassenen met een handicap.

Enerzijds zijn er de centrale ondersteunende diensten in Roosdaal, anderzijds zijn er vijf clusters die verspreid liggen over de volgende gemeenten in het Noordwesten van Vlaams Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: cluster Roosdaal, cluster Opwijk-Mechtem, cluster Brussel, cluster Gooik-Eizeringen en cluster Tollembeek.

In globo stelt de vzw 238 personeelsleden tewerk waarvan 169 vrouwen en 69 mannen. Daarnaast zoeken zij ook actief samenwerking met vrijwilligers en organisaties en diensten uit de lokale gemeenschap. Ook wordt veel belang gehecht aan de samenwerking met scholen.

Wens je meer inlichtingen betreffende de organisatie dan kan je best terecht op de hoofdzetel waar de centrale en ondersteunde diensten gehuisvest zijn. ( Zonnelied vzw – Kloosterstraat 7 te 1761 Roosdaal – Tel 053/646430 of via email info@zonnelied.be   )

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief