ROOSDAAL - Onze kernredacteur Willy Appelmans in Zuid-Afrika

C21

ROOSDAAL - Onze kernredacteur Willy Appelmans in Zuid-Afrika

Editiepajot_zuid-afrika_01_willy_appelmans
 
Editiepajot_zuid-afrika_02_willy_appelmans
 
Editiepajot_zuid-afrika_03_willy_appelmans
 

Wanneer het weer het hier in ons Pajottenland  laat afweten, moet je het maar even verder gaan zoeken waar de temperatuur het leven aangenamer maakt ,  en waarom dan ook niet in Zuid-Afrika.

En gezien er een ex-werkcollega zich in deze tienduizend km verder gelegen oorden vestigde, was dit het ideale ogenblik om het nuttige aan het aangename te paren, en er te kunnen genieten van dit o zo prachtig gedeelte van onze aardbol.

Inge De Blanger en Patrick Weyn, beiden afkomstig uit het Antwerpen vonden het een vijftal jaar geleden het ideale moment om dit zuidelijkste puntje van Afrika ook kennis te laten maken met hun ondernemerschap en daarom begonnen zij hier hun “Tweyntjes Huys”.

Dit Gastenhof, op basis van Bed en Breakfast, kan een vijftiental personen huisvesten en is gelegen op een twintigtal km van Kaapstad, één van de mooiste steden van het Afrikaanse continent, en met de Tafelberg in hun achtertuin.

Dit vakantieverblijf, gelegen op een 150 meter van het strand van de Atlantische Oceaan, biedt vooral verblijf aan surfers, daar dit één van de betere kuststroken ter wereld is om te surfen. Ook strijken hier talrijke Belgen neer, die hier van de “Vlaamse gastvrijheid” genieten in dit prachtig land.

Patrick Weyn, in een vroeger leven bedreven in het maken van snuisterijen, vond het nodig dat hij de Afrikanen zeker de wereldvermaarde Belgische chocolade en inzonderheid de pralines moest leren kennen, en  begon daarom hier zijn “Belgian Chocolate Dreams” . 

Vele winkels en hotels in en rond Kaapstad brengen zijn chocolade, in allerlei vormen ( pralines, paaseitjes, Sinterklaas… ) en men kan zijn werk hier zo waarderen, dat hij hier overal gevraagd wordt om cursussen te geven voor de aanmaak van chocolade, banketbakkerij, …

Gezien hun aanwezigheid hier in Zuid-Afrika zeker ook in België niet onopgemerkt voorbijgaat, waren zij reeds te gast in “Vlaanderen vakantieland” en “Vragen staat Vrij, en binnenkort een reportage op ATV.

Dus nu is uw “Editiepajot”-verslaggever hier terplaatse en kan u reeds hetvolgende bevestigen: ongelooflijke gastvrijheid en vriendelijkheid van de Zuidafrikanen,  alles heel goedkoop,wijn ongelooflijk goed en goedkoop…

Daar ik aan onze hoofdredacteur de belofte maakte om regelmatig van hieruit een reportage te maken, is dit de eerste in rij.

Dit is hier werkelijk een plaats “TO BE”.

Tot binnenkort !

U kan altijd ook even kijken op hun site: www.tweyntjes.tk of op http://belgianchocolatedreams.blogspot.com/

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief