ROOSDAAL - Auto ramt woning

C21

ROOSDAAL - Auto ramt woning

Editiepajot_roosdaal_ongeval_08_foto_tom_vierendeels
 
Editiepajot_roosdaal_ongeval_01_foto_tom_vierendeels
Editiepajot_roosdaal_ongeval_03_foto_tom_vierendeels
Editiepajot_roosdaal_ongeval_09_foto_tom_vierendeels
Editiepajot_roosdaal_ongeval_02_foto_tom_vierendeels
Editiepajot_roosdaal_ongeval_05_foto_tom_vierendeels
Editiepajot_roosdaal_ongeval_06_foto_tom_vierendeels
 

Zaterdagvoormiddag omstreeks 10.30 u. werden de bewoners van de woning aan de Ledebergstraat 7 opgeschrikt door een wagen die hun huis binnenreed. De 56-jarige chauffeur kwam vanuit de Hoogstraat en werd onwel. Hierdoor verloor hij de controle over zijn Toyota Avensis en ramde het huis. Vermoedelijk kreeg hij iets aan zijn hart.

“Ik zat net koffie te drinken in de kamer ernaast en mijn vrouw zat in bad”, vertelt bewoner Rufin Segers terwijl hij samen met zijn vrouw Leona De Moortel bekomt van het voorval. “Het is erg verschieten als je daar zit en de muur met radiator zo op je af ziet komen. Ik moest eerst enkele seconden bekomen en het eerst wat ik kon zeggen was “Godver, ze zitten hier weeral binnen”. Het is namelijk al de vierde keer op tien jaar tijd dat een wagen hun gevel ramt.

De Civiele Bescherming vervoerde de chauffeur met lichte verwondingen naar het ziekenhuis. De Lennikse brandweer kwam snel terplaatse om met stuttingsmiddelen, geleverd door de gemeentedienst, de woning te stutten en af te schermen.

Ook burgemeester Christine Hemerijckx was aanwezig en verwittigde meteen OCMW-Voorzitter Rudy Bracquez. “Dit omdat mogelijk het huis onbewoonbaar wordt verklaard. Dan moesten we voor een oplossing zoeken en één optie was om ze tijdelijk onder te brengen in een sociale woning”, vertelt burgemeester Christine Hemerijckx. “Aangezien de kinderen de deur uit zijn besloten de bewoners om er toch te blijven wonen”. Uit veiligheidsoverwegingen trekken Rufin en Leona in het leegstaande huis naast hun woning waarvan de eigenaars momenteel in een serviceflat wonen.

“Deze keer is er veel schade, de hele hoek is verloren maar het is afwachten tot de aannemer zijn besluit trekt”, zegt Rufin, “Deze bestuurder kon er natuurlijk niet aan doen maar er zijn er hier velen die de 30km/u vergeten”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2008
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief