ROOSDAAL - Onze kernredacteur Willy Appelmans in Zuid-Afrika – deel 8

C21

ROOSDAAL - Onze kernredacteur Willy Appelmans in Zuid-Afrika – deel 8

Editiepajot_zuid-afrika_50_willy_appelmans
 
Editiepajot_zuid-afrika_51_willy_appelmans
 
Editiepajot_zuid-afrika_52_willy_appelmans
 
Editiepajot_zuid-afrika_53_willy_appelmans
 
Editiepajot_zuid-afrika_54_willy_appelmans
 
Editiepajot_zuid-afrika_55_willy_appelmans
 
Editiepajot_zuid-afrika_56_willy_appelmans
 

Nadat we gisteren vroeg uit de veren moesten om de safari te doen, waren we vandaag toe aan een rustdag. Vandaag konden we genieten van een dagje niets doen, een dagje aan het zwembad kuieren en af en toe ons eens onder de brandende zon tonen ( vandaag 32 graden).

Dus is dit de ideale gelegenheid om ons gastgezin even voor te stellen. Wij verblijven in het gasthuis “ ’t Weyntjes” in Sunset Beach in Kaapstad. Patrick Weyn en Inge De Blanger runnen deze Bed en Breakfast, en  zijn beiden afkomstig uit het Antwerpse. Hun beide kinderen Laurens en Lynn ( 12 en 9 jaar) gaan hier naar een privaatschool Parklands College.

Dit gastenverblijf kan een veertiental personen logies aanbieden en ligt op een honderdtal meter van de Atlantische oceaan.  Hier verblijven veel Belgen en Nederlanders, maar ook veel surfers, daar deze kust de ideale weersomstandigheden voor hen biedt.

Daar zij hier al de vijftal jaar woonachtig zijn, kennen zij de mooiste plekjes in de omgeving, en kunnen ze hun gasten met de beste raad en daad, en wat ook zeer belangrijk is, in onze taal te woord staan.

En last but not least maakt Patrick hier Belgische pralines. Patrick, in een vorig leven verantwoordelijke van één der grootste Colruyts van België, en een kei in de banketbakkerij en chocolaterie kon niet minder dan hier zijn kwaliteiten in het bewerken van chocolade tentoon spreiden, en maakt hier pralines, paaseieren, …. Kortom alles wat chocolade is, voor de winkels en hotels hier in en rond Kaapstad.

Alle inlichtingen over dit ideale gastgezin kan je vinden op hun site www.tweyntjes.tk en http://belgianchocolatedreams.blogspot.com

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief