ROOSDAAL - Groot alarm door defecte gasbrander

C21

ROOSDAAL - Groot alarm door defecte gasbrander

Editiepajot_roosdaal_woningbrand_04_foto_tom_vierendeels
 
Editiepajot_roosdaal_woningbrand_06_foto_tom_vierendeels
 
Editiepajot_roosdaal_woningbrand_07_foto_tom_vierendeels
 
Editiepajot_roosdaal_woningbrand_01_foto_tom_vierendeels
 

Zondagmiddag omstreeks 11u40 werden brandweer Lennik en Civiele Bescherming opgeroepen voor een schouwbrand in de Reusestraat 42 in Borchtlombeek. Bij aankomst van de hulpdiensten werd er echter algemeen alarm geslagen voor een woningbrand na het zien van de grote rookontwikkeling.

Het vuur is ontstaan door een technisch defect bij de gasbrander in de keuken. Door het houten skelet van de woonst en de valse plafond verspreide het vuur zich zeer snel. Er was grote kans op een flashover doordat het om een bungalow ging. Met andere woorden: dat de verbrandingsgassen zich opstapelden op de zolderruimte en deze door de hitte gingen ontbranden wat zeer gevaarlijk is voor de spuitgasten. Om dit te voorkomen werden er in het dak gaten gemaakt om rook, gassen en hitte af te voeren.

De eenenzestig jarige bewoonster Maria was thuis en merkte de vlammen op aan haar boiler. Meteen draaide ze de gaskraan dicht en zocht hulp bij haar buren. Buurman Filip was snel het huis binnengelopen en probeerde erger te voorkomen met poederblussers. Hierbij heeft hij echter CO2 en rook geïnhaleerd en diende voor verzorging naar het ziekenhuis van Asse te worden vervoerd. Maria kan terecht bij haar dochter maar ook de buren boden onderdak aan.

Na het eigenlijke bluswerk werd er nog nageblust door Brandweer en Civiele en werd het huis ontruimd. Achteraf kwam de gemeentedienst nog terplaatse om de gaten in het dak af te dekken met panelen. De werken van de gemeentedienst werden gecoördineerd door schepen en waarnemend burgemeester Wim Goossens.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 dec 2008
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief