OCMW-ROOSDAAL viert vrijwilligers

C21

OCMW-ROOSDAAL viert vrijwilligers

Editiepajot_roosdaal_ocmwvrijwillers_foto_01_willy_appelmans
 

Vandaag  zette het OCMW van Roosdaal naar jaarlijkse gewoonte zijn vrijwilligers in de bloemetjes: de chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale en de vrijwilligster voor het geven van lessen Nederlands voor anderstaligen die zich in Roosdaal komen vestigen.

De Minder Mobielen Centrale is een initiatief van het OCMW van Roosdaal om mensen met verplaatsingsproblemen en een beperkt inkomen toch de nodige transportmogelijkheden te bieden. De Minder Mobielen Centrale is er voor bejaarden, mindervaliden of mensen in een sociale noodsituatie die familie willen bezoeken, naar de dokter moeten of boodschappen willen doen. U moet wel inwoner zijn van Roosdaal.

Om gebruik te kunnen maken van de MMC moet men zich lid maken (jaarlijks hernieuwbaar) en betaalt men per kilometer een vergoeding aan de chauffeur.

Omdat de vraag naar vervoer het aanbod nog steeds overstijgt, is het OCMW steeds op zoek naar vrijwillige chauffeurs voor de Minder Mobielen Centrale. Wie over een wagen en wat vrije tijd beschikt, kan zich kandidaat stellen. Per afgelegde kilometer ontvangt de chauffeur een vergoeding en de auto van de vrijwilliger is omnium verzekerd.

De Roosdaalse MMC bestaat dit jaar trouwens 10 jaar. In de loop van de maand Mei zal het OCMW hiervoor een gepaste viering voorzien.

Ook voor het geven van lessen Nederlands is het OCMW op zoek naar vrijwilligers: na jarenlange trouwe dienst zal de huidige lesgeefster van het OCMW er in juni mee stoppen en moet het OCMW op zoek naar nieuwe vrijwilligers om vanaf de maand september Nederlandse les te geven aan mensen die zich in Roosdaal komen vestigen en de Nederlandse taal niet machtig zijn.

Indien U interesse betoont om als vrijwilliger uw diensten aan deze bejaarden, mindervaliden… aan te bieden, kan u steeds terecht bij Karin Goedermans -  karin.goedermans@ocmw-roosdaal.be of      tel 02 583 15 47).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2009
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief