ROOSDAAL - Oude schoolherinneringen dankzij Facebook

C21

ROOSDAAL - Oude schoolherinneringen dankzij Facebook

Editiepajot_roosdaal_imi_facebook_repro_jeroen_de_bodt
Repro Jeroen De Bodt
 

Oud-leerlingengroep IMI Roosdaal bereikt kaap van vijfhonderd leden. Op enkele maanden tijd verzamelde de oud-leerlingengroep van het Immaculata Maria Instituut in Roosdaal op Facebook al meer dan vijfhonderd leden. “Ik verschiet er nog elke dag van”, lacht oprichter Pieter Jan Neveux die de groep voor de grap had opgestart. Ondertussen blijft het ledenaantal gezapig stijgen en vinden oud-klasgenoten elkaar na zoveel jaar terug.

Als oud-leerling van het Immaculata Maria Instituut te Roosdaal wou Pieter Jan Neveux wel eens weten hoe het gesteld was met zijn oud-klasgenoten. Daarom besloot hij een oud-leerlingengroep op te richten op de netwerksite Facebook, waarop iedereen foto’s en verhalen kan uitwisselen. “Eigenlijk begon het als een grap”, reageert Neveux. “In het begin wou ik Facebook wat verkennen en kon ik de kracht van het medium nog niet zo goed inschatten. Ik richtte de groep dus voor de lol op. Maar dankzij het domino-effect dat zo’n netwerksite teweeg kan brengen werden al snel veel mensen lid. Een totale verrassing”, vertelt hij ons enthousiast.

Intussen is de groep al aangevuld met vele herinneringen uit de oude doos, zoals klasfoto’s en foto’s van uitstapjes naar het buitenland. “Het leuke is dat je op elke foto telkens mensen kan taggen (NVDR: iemand aanduiden met naam)”, zegt Pieter Jan. “Soms is het echt wel gissen omdat we de namen van sommige klasgenoten vergeten zijn, maar dat is nu net het mooie eraan. De discussie zet zich namelijk voort buiten het internet, en zo worden er telkens opnieuw fijne herinneringen bovengehaald.”

Een heus succesverhaal dus. Dit valt echter ook te verklaren door de enorme hype rond Facebook zelf. Deze sociale netwerksite werd op minder dan een jaar tijd een heus fenomeen in ons land. Iedere dag krijgen steeds meer Belgen de smaak te pakken om kleine stukjes van hun leven te delen met hun vrienden en collega’s. Social networking wordt dat ook wel eens genoemd. De oud-leerlingengroep van het IMI is hiervan een mooi voorbeeld.

“Het gaat hier echter niet om een officiële groep”, nuanceert Neveux, “maar aangezien het de enige pagina is die iets met het IMI te maken heeft, vinden sowieso alle oud-leerlingen de weg naar deze groep.” En vanwaar de grote fout in de groepstitel (NVDR: “Iedereen DAT nog op het IMI heeft gezeten”)? “Dat is helaas een nalatigheid die ik al had opgemerkt vanaf de eerste minuut. Bij Facebook is het blijkbaar onmogelijk om de groepsnaam nog te veranderen nadat je de groep hebt aangemaakt, wat echt wel jammer is. Maar blijkbaar weegt dat niet op tegen het gigantische succes”, besluit Neveux al lachend.

Wie ook graag lid wordt van de groep op Facebook kan dit doen op deze link (op voorhand registreren noodzakelijk!):

http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=14125612308&ref=ts

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2009
Jeroen De Bodt
Repro JDB
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief