Bij Natuurpunt-ROOSDAAL worden de padden nog overgezet

C21

Bij Natuurpunt-ROOSDAAL worden de padden nog overgezet

Editiepajot_roosdaal_paddenoversteek_foto_01_willy_appelmans
De noeste werkers van Natuurpunt-Roosdaal. Foto's: Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_paddenoversteek_foto_02_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_paddenoversteek_foto_03_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_paddenoversteek_foto_04_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_paddenoversteek_foto_05_willy_appelmans
 

Natuurpunt Roosdaal zorgt voor de grootste paddenoverzet in Vlaams-Brabant. Niet minder dan 300 meter scherm wordt geplaatst in Strijtem aan de Schilder Evenepoelstraat om ervoor te zorgen dat de padden veilig overgezet kunnen worden. Deze grootscheepse werken worden uitgevoerd door een twintigtal vrijwilligers.

Jaarlijks komen er  meer en meer vrijwilligers zich aansluiten om deze nuttige dieren van een gewisse dood te redden. Zelfs buurtbewoners offeren hun vrije zaterdag hiervoor op.

De trekking van deze padden neemt een aanvang wanneer het vochtig weer  wordt,  bij een temperatuur van 5 à 10 graden.  De padden worden opgevangen in emmers en deze worden nadien zowel ’s avonds tussen 20 en 24 uur als ’s morgens door een tweetal vrijwilligers naar voor de padden veiliger plaatsen gebracht. Deze actie in Roosdaal is er een die volgens tellingen in de provincie één van de meest succesrijke is. Het is zelfs zo dat er verleden jaar een 3700 padden een veilige oversteek maakten.

Hier in de Schilder Evenepoelstraat is er beterschap voor de padden op komst, daar de gemeente Roosdaal de belofte gemaakt heeft om in de toekomst een drietal paddentunnels te maken in de nabijheid van het Koetshuis, en dit bij de heraanleg van het centrum van Strijtem.    

Iedereen die inlichtingen wil over deze paddentrek, kan steeds terecht bij Leon Clottemans ( Tel 054/325096) of bij Jef Vanlangenhove ( secretaris ) jef.vanlangenhove@oma.be of bij Paul Eylenbosch (Tel 054/334413).

U kan steeds ook terecht op de site van natuurpunt Pajottenland - www.natuurpunt-pajottenland.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2009
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief