ROOSDAAL – Eerste aanplanting in geboortebos

C21

ROOSDAAL – Eerste aanplanting in geboortebos

Editiepajot_roosdaal_geboortebos_03_tom_vierendeels
vlnr: Nathalie Saelens (Coördinator Pro Natura), Geert Vierendeels (onder-voorzitter Milieuraad), Johnny Vanhee (Secretaris Milieuraad/milieu ambtenaar), Schepen voor leefmilieu Glenn Heyvaert. - Foto Tom Vierendeels.
 
Editiepajot_roosdaal_geboortebos_02_tom_vierendeels
Zo'n zeshonderd mensen kwamen vandaag helpen planten. - Foto Tom Vierendeels.
 
Editiepajot_roosdaal_geboortebos_01_tom_vierendeels
Zevenhonderd bomen zullen hun plaatsje krijgen op het perceel. - Foto Tom Vierendeels.
 

Vandaag konden alle kinderen die geboren zijn tussen 2000 en 2003 een Es, Els of Eik gaan planten in het geboortebos. Het is de eerste keer dat het gemeentebestuur van Roosdaal een aanplanting organiseert in het geboortebos. Na het planten kon iedereen in de tent uitblazen en genieten van een warme of koude drank aangeboden door het gemeentebestuur.

De gemeente is sedert enkele jaren eigenaar geworden van een perceel grond langsheen het nieuwe fietspad, gelegen tussen de Nederheilbeekweg en de Nieuwenbosweg. In samenspraak met de plaatselijke natuurverenigingen en de milieuraad kwam dan ook het idee om dit perceel in te richting als een bos of beter park/bos (een poel, een fruitboomgaard, een stukje bos, een insectenhotel,...).

Na twee jaren van plannen is het er dan eindelijk van gekomen. De voorbereidende werken werden gedaan door de INL-ploegen. De Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen geven mee invulling aan het gemeentelijk en provinciaal natuurbeleid. Zo ontwikkelen en beheren ze in ploegverband hagen, houtkanten, knotwilgen, poelen, bossen, holle wegen, bermen en hooilanden. Ook landschaps- en natuurontwikkeling behoren tot hun takenpakket. Niet alleen de natuur heeft er baat bij, het initiatief zorgt ook voor bijkomende tewerkstelling in een nieuwe sector.

Van de vijfhonderd kinderen die in aanmerking kwamen zijn er tweehonderd komen opdagen. Schepen Glenn Heyvaert noemt dit alvast een succes. In het bos komen zevenhonderd bomen. Tweehonderd daarvan werden geplant door de kinderen wiens naam aan de boom staat vermeld. De overige vijfhonderd zullen aangeplant worden door de INL-ploegen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2009
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief