ROOSDAAL - Gemeente is stedenbouwkundig ontvoogd

C21

ROOSDAAL - Gemeente is stedenbouwkundig ontvoogd

Editiepajot_roosdaal_stedebouwkundig_ontvoogd_foto_willy_appelmans
Repro EP

Op 21 januari 2009 werd in het Belgisch Staatsblad het Ministerieel Besluit gepubliceerd waarbij vastgesteld werd dat de gemeente Roosdaal aan de 5 voorwaarden voldoet volgens artikel 193 § 1 van het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening (zie Info Roosdaal - editie december, januari, februari 2009).

De gemeente Roosdaal is hierdoor de  vijfde gemeente in Vlaams-Brabant die een zelfstandig vergunningenbeleid zal mogen voeren. Die ‘ontvoogding' gaat in voor alle aanvragen tot het verkrijgen van een stedenbouwkundige vergunning of een verkavelingsvergunning die worden ingediend vanaf 1 maart 2009.

Om de inwoners en beroepshalve betrokken personen (architecten, landmeters,...) de mogelijkheid te bieden dieper op deze materie in te gaan, werd op 4 maart 2009 in het GC Koetshuis een infoavond rond ‘de ontvoogding’ georganiseerd.

De presentaties (Powerpoint) van die avond kan u nu ook op de site www.roosdaal.be bekijken. (presentatie over het zelfstandig vergunningenbeleid in Roosdaal en presentatie over de beroepsprocedure).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2009
Willy Appelmans
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief